Frankfurt 2013: Novi Dacia Duster

Aktualno, Saloni

Novi Dacia Duster nadgrajuje oblikovne elemente, ki so v veliki meri prispevali k izjemnemu uspehu tega modela, hkrati pa prevzema bolj poudarjene oblikovne poteze pravih terencev.

Novi Dacia Duster nadgrajuje oblikovne elemente, ki so v veliki meri prispevali k izjemnemu uspehu tega modela, hkrati pa prevzema bolj poudarjene oblikovne poteze pravih terencev.

Prednji del ima preoblikovan odbijač, ki ga krasita dve kromasti letvi, vanj pa sta vgrajeni nižje nameščena nova reža za zajem zraka in nova žarometa z dvojno optiko in dnevnimi lučmi. Te spremembe poudarjajo njegovo držo in še okrepijo čvrst značaj avtomobila za vse poti.

renault duster 2013 prenovljen

Nova strešna nosilca z lamelnimi podporami in oznako Duster še okrepita terenski videz in značaj avta, nova 16-palčna lita platišča Dark Metal in pnevmatike Mud and Snow poživljajo profil Novega Dacia Dusterja. Na zadku se v novih lučeh ponovijo oblikovne poteze prednjega dela, še zlasti zahvaljujoč kromastim dodatkom. Kromirana izpušna cev in nova oznaka “4WD” zaokrožata oblikovne spremembe zunanjosti in še dodatno okrepita značajski videz avtomobila. Novi Dacia Duster je na voljo tudi v sivi barvi karoserije Comète Gris.

Znotraj je Novi Dacia Duster spremenjen veliko bolj odločno, da bi bolje izpolnjeval obljube zunanjosti. Ogiba se limuzinskim merilom in se popolnoma vključuje v svet terencev. Nova povsem preoblikovana armaturna plošča ima osrednjo konzolo, ki jo obrobljata pokončna strukturna elementa, ki poudarjata čvrst značaj celote. Novi Dacia Duster je v okviru svojega pomika navzgor po ponudbi na voljo s štirimi novimi vrstami prevlek vključno z usnjenimi. Za boljše udobje poskrbijo na novo oblikovani sedeži in okrepljen naslon zadnje sedežne klopi. Temnejše barve notranje opreme poudarjajo krepek značaj Novega Dacia Dusterja in njegove pristne terenske zmožnosti. Novi Dacia Duster na zunaj in znotraj potrjuje svoj slog avtomobila za vsa vozišča in poti.

Nova oprema in izboljšane funkcije s cenami znamke Dacia

Novi Dacia Duster ima več opreme in funkcij, vendar vse po značilnih cenah znamke Dacia. Prenovljeni model je pridobil novo multimedijsko tehnologijo in še več priročnih uporabnih funkcij.

Tovarniško vgrajena multimedijska oprema
– Dacia MEDIA NAV, celovita multimedijska naprava, ki vključuje povezljivost Bluetooth® in satelitsko navigacijo, je na voljo v Novem Dacia Dusterju (odvisno od različice).

Ali

– Dacia Plug&Radio, osnovna multimedijska naprava, preprosta in učinkovita, vsebuje radijski sprejemnik, predvajalnik CD MP3, povezljivost Bluetooth® ter na čelno ploščo nameščeni vtičnici USB in jack.

Nova oprema za aktivno varnost …

Elektronski sistem nadzora stabilnosti avtomobila (ESC) je zdaj vgrajen že serijsko (različice Euro 5). Sistem zagotavlja stabilnost avtomobila v najtežjih voznih pogojih, na primer ob izogibanju nenadni prepreki, izgubi oprijema koles v ovinku ali med vožnjo po spolzkem cestišču. Serijsko vgrajena funkcija pomoči pri zaviranju v sili (AFU) dopolnjuje protiblokirni zavorni sistem (ABS).

… in oprema za pasivno varnost

Za zagotavljanje visoke ravni zaščite vseh potnikov je Novi Dacia Duster že od osnovne različice Euro 5 opremljen s čelnima varnostnima blazinama za voznika in sovoznika in tudi s stranskima varnostnima blazinama za zaščito glave in prsnega koša. Voznika in sovoznika, ki bi se pozabila pripeti z varnostnim pasom, na to opozorita zvočni signal in lučka na armaturni plošči (različice Euro 5).

Zadnji sedeži so opremljeni s pritrdišči Isofix za enostavno in varno namestitev varnostnih sedežev za dojenčke in otroke. Novi Dacia Duster ima omejevalnik in regulator hitrosti (glede na različico), ki se ga vklopi z gumbom na osrednji konzoli, njegovo delovanje pa uravnava na volanu.

Obogatena ponudba motorjev v prid pestrosti, zmogljivosti in vsestranskosti

Novi Dacia Duster uvaja bencinski motor TCe 125. Štirivaljni motor s turbo-puhalom in neposrednim vbrizgavanjem goriva 90 odstotkov največjega navora doseže že pri 1.500 vrtljajih na minuto. Je zmogljiv, a tudi gospodaren z majhnimi stroški uporabe. Poraba goriva znaša le 6,0 l/100 km5, veriga za pogon odmičnih gredi pa ne potrebuje vzdrževanja. Ta motor je povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

Ostali motorji

Bencinski motor 1,6 16V z močjo 105 KM ostaja v ponudbi izvedenk 4×2 in 4×4, v določenih državah pa tudi v izvedenki za dve vrsti goriva – bencin in avtoplin (utekočinjen naftni plin – LPG) za nižje stroške uporabe. Za Novi Dacia Duster sta na voljo tudi dve izvedenki dizelskega motorja 1,5 dCi z močjo 90 ali 110 KM.

Funkcija Eco Mode (glede na motor) vozniku v vsakem trenutku omogoča zmanjševanje porabe goriva. Po vklopu sistem spremeni določene parametre vožnje ter omeji zmogljivosti motorja in zagotavljanja toplotnega udobja v obsegu, ki je sprejemljiv za voznika in potnike. Opozorilnik za prestavljanje Gear Shift Indicator (GSI) s posebno lučko voznika opozori na najprimernejši trenutek za prestavljanje navzgor ali navzdol, s čimer lahko zmanjša tako porabo goriva kot tudi izpust CO2.