Ford predstavlja novega Galaxyja

Novosti

Ford je predstavil povsem novega Forda Galaxyja, prostoren in tehnološko napreden model enoprostorca za razkošen prevoz sedmih potnikov. Dovršena maska in vitki žarometi sodijo med prepoznavne poudarke najnovejšega Fordovega oblikovalskega jezika, s sedmimi sedeži polne velikosti pa povsem novi Galaxy družinam omogoča preprosto prilagajanje zahtevam po prevozu večjega števila oseb ali večje količine prtljage, saj […]

Ford je predstavil povsem novega Forda Galaxyja, prostoren in tehnološko napreden model enoprostorca za razkošen prevoz sedmih potnikov.

Dovršena maska in vitki žarometi sodijo med prepoznavne poudarke najnovejšega Fordovega oblikovalskega jezika, s sedmimi sedeži polne velikosti pa povsem novi Galaxy družinam omogoča preprosto prilagajanje zahtevam po prevozu večjega števila oseb ali večje količine prtljage, saj je kot prvi v tem segmentu na voljo s funkcijo za dvig sedežev v tretji vrsti s preprostim pritiskom na gumb.

FordGalaxy2015_novi_zunanjost

Za večje udobje voznika in sovoznika nudita sprednja sedeža vsestransko oporo, na voljo pa je tudi masažna funkcija. Potniki v zadnjem delu vozila bodo uživali v lahkotni in tihi vožnji, ki jo zagotavlja zadnje vzmetenje z integralnim členom.

S Fordovim prilagodljivim krmiljenjem je Galaxy značilno limuzinsko vozno dinamiko dvignil na novo raven, saj tehnologija prilagaja krmilno razmerje glede na hitrost in zagotavlja optimalno manevriranje in natančnost, pomemben delež pa so prispevali tudi Fordovi najnovejši varčni motorji, med katerimi je tudi zmogljivi novi 2,0-litrski dizelski bi-turbo TDCi z 210 KM.

Ford je z izjemno ekshibicijo, ki jo je izvedel iluzionist Darcy Oake, poskrbel za dobesedno “razkritje” povsem novega Galaxyja na premikajoči se prikolici.

Oake s šestimi pomočniki najprej stoji na prikolici, ki jo tovornjak vleče vzdolž letališke steze. Nato Oake šesterico skrije za zaveso in čez nekaj sekund se magično prikažejo v Galaxyju, ki se na vsem lepem pojavi na prikolici.

Prilagajanje družini

Povsem novi Galaxy bolj kot kadarkoli doslej olajša prilagoditev prostora za prevoz potnikov ali prtljage. Nadzorna plošča v prtljažniku omogoča plosko zlaganje vseh petih sedežev v drugi in tretji vrsti s preprostim pritiskom na gumb. Prvič v tem segmentu lahko z nadzorno ploščo sedeže v tretji vrsti tudi samodejno dvignete.

Ravno tovorno dno poskrbi za preprostejše natovarjanje velikih ali zajetnih predmetov, možnost pomika in preklopa posameznih sedežev v drugi in tretji vrsti pa zagotavlja kombinacije sedežev in prostora za tovor po meri glede na potrebe, na primer za prevoz v šolo ali dostavo prtljage na letališče. Novi sistem za upravljanje prtljage zagotavlja še 20 litrov skritega prostora pod dnom prtljažnika in pomoč pri prevozu daljših predmetov.

FordGalaxy2015_prostornost

Potniki lahko v žepe v vratih odložijo 1,5-litrske plastenke s pijačo, prostor pod sedeži pa omogoča odlaganje različnih predmetov od prenosnih računalnikov do knjig ali prigrizkov. Nadaljnja odlagališča so na voljo na vrhu armaturne plošče, v sredinskem skladu pa je poseben predal za odlaganje prenosnih predvajalnikov in mobilnih telefonov. Starši bodo cenili serijsko širokokotno ogledalo, s katerim bodo imeli otroke na zadnjih sedežih vedno na očeh.

Posebna tehnologija za izdelavo tanjših sedežev, ki nudijo odlično oporo, zagotavlja še več prostora v notranjosti. V primerjavi z zadnjo različico Galaxya imajo potniki na sedežih v drugi in tretji vrsti do 10 mm več prostora za glavo, v tretji vrsti pa je med drugim do 40 mm več prostora za glavo kot pri ključnih tekmecih. Tradicionalno nihajno odpiranje zadnjih vrat zagotavlja optimalen prostor za komolce in ramena. Da se bosta potnika na sedežih v tretji vrsti počutila kot doma, sta v naslonu za roke predal in držalo za pijače.

Za lažji vstop potnikov v vozilo sedeži v drugi vrsti delujejo s funkcijo ‘easy-entry’ naslonjalo se nagne in sedež se pomakne naprej, tla pa so poglobljena. Z dvojnim tesnilom notranja ploskev ostane čista, prav tako je manjše tveganje, da bi si potniki umazali oblačila zaradi stika z zunanjostjo vozila pri vstopanju in izstopanju.

Fordovi sedeži z vsestransko oporo in masažno funkcijo ‘Active Motion’ poskrbijo za manjšo obremenitev mišic, še posebej med dolgimi vožnjami. Pri razvoju v osmih smereh električno nastavljivih ogrevanih in hlajenih sedežev so sodelovali zdravniki, sistem z 11 napihljivimi blazinami pa poskrbi za nemoteče masiranje stegen, zadnjice in spodnjega dela hrbta. Ko odprete vrata, se blazine sedišča za preprostejše izstopanje nekoliko izpraznijo, na voljo pa je tudi pomnilnik položaja voznikovega sedeža. Vzglavnika sprednjih sedežev je možno pomakniti gor, dol, naprej in nazaj. Galaxy je prvič na voljo tudi z električnim nastavljanjem višine in globine volana, ki je lahko ogrevan.

Z izboljšanim sistemom za ogrevanje in hlajenje ter klimatiziranje, ki ga je v Evropi uvedel povsem novi Ford Mondeo, lahko zdaj hitreje zagotovite popolno temperaturo. Sistem zagotavlja večji pretok zraka, doseže nižjo temperaturo in je tišji. S posebnim sistemom in upravljalnimi elementi lahko potniki na zadnjih sedežih izberejo svoje nastavitve klimatiziranja. Notranjost pred soncem varujejo tudi zatemnjena stekla, ki preprečijo vdor ultravijoličnih žarkov in vročine v kabino.

“Galaxy je bil vedno zasnovan za potrebe sedmih potnikov in naš novi model je to filozofijo nadgradil na višjo raven, saj sta prav vsakemu potniku na voljo izjemno udobje in prefinjenost,” je povedal Andrew Kernahan, glavni programski inženir za model Ford Galaxy.

Pametne tehnologije za pomoč in preprostejšo uporabo

Vozniku pomagajo sistemi, ki zaznavajo omejitve hitrosti, pešce in druga vozila, zato se lahko osredotoči na vožnjo. Na voljo je tudi Fordov prilagodljivi sistem osvetlitve, ki kot svetlobnega snopa žarometov prilagaja okolju in lahko s funkcijo proti bleščanju prepreči slepljenje drugih voznikov.

FordGalaxy2015_notranjost

Tehnologije povsem novega Galaxyja olajšajo tudi parkiranje:

  • Pravokotno parkiranje zazna prosto parkirno mesto in vozilo vzvratno usmeri vanj na enak način, kot aktivni parkirni pomočnik pomaga vozniku bočno parkirati.
  • Pomoč pri zapuščanju parkirnega mesta prevzame obračanje volana bočno parkiranega vozila, voznik pa nadzoruje stopalki za plin in zavore.
  • Stranska pomoč pri parkiranju poskrbi za zvočna opozorila in na zaslonu prikaže razdaljo do ovir ob vozilu.
  • Opozorilo na promet za vozilom pri vzvratni vožnji iz parkirnega mesta voznika opozori na vozila, ki bodo v kratkem prečkala njegovo pot.
  • Poseben sistem z deljenim prikazom vključuje kamero, nameščeno na sprednjem delu Galaxyja, ki z zajemom v kotu 180 stopinj in prikazom slike na 8-palčnem zaslonu na dotik z visoko ločljivostjo v sredinski konzoli znatno poveča voznikovo vidno polje pri vožnji iz parkirnega mesta ali na slabo preglednih odcepih.

Med nadaljnjimi tehnologijami za pomoč vozniku povsem novega Galaxyja so tudi sistem za nadzor mrtvih kotov, prepoznavanje prometnih znakov, opozorilo na zapuščanje voznega pasu, pomoč pri ohranjanju voznega pasu in nadzor voznikove zbranosti.

Ford SYNC 2 z glasovnim upravljanjem omogoča vozniku uporabo mobilnega telefona, sistema za razvedrilo in navigacijo ter klimatske naprave s preprostimi ukazi v pogovornem jeziku. Uporaben pripomoček za družinska potovanja ali počitnice lahko po ukazu “lačen sem” prikaže seznam lokalnih restavracij ali po vnosu iskalnega pojma poišče ogleda vredne znamenitosti.

SYNC 2 vključuje tudi pomoč v sili, ki v primeru nezgode potnike v vozilu neposredno poveže z lokalno reševalno službo, pri tem pa uporabi ustrezen jezik glede na trenutno regijo.

Galaxy bo staršem prvič omogočil preprosto odpiranje prtljažnih vrat tudi s polnimi rokami vrečk, ob usmerjanju otroškega vozička ali z dojenčkom v naročju. Za odpiranje ali zapiranje dvižnih vrat s prostoročnim pomikom zadošča zamah z nogo pod zadnjim odbijačem. Dodatno priročnost zagotavljata tudi serijsko ogrevanje električno nastavljivih zunanjih ogledal za prijetnejša zimska jutra in električna parkirna zavora s pomočjo pri speljevanju na strmini.

Zmogljivost

Povsem novi Galaxy se odlikuje z značilno limuzinsko vožnjo, ki jo je izboljšala združitev Fordove napredne platforme globalnega segmenta CD in dovršenih tehnologij. Zasnova zadnjega vzmetenja z integralnim členom uporablja aluminijasti spodnji nadzorni ročici, kar zmanjša težo za 2 kilograma. Aluminijasta sprednja člena s kolesnima ležajema povečata togost in tako izboljšata odzivnost.

Blažilniki in vzmeti imajo posebne nastavitve posebej za Galaxyja, ki je na voljo tudi s stalnim nadzorom blaženja s prilagojenimi nastavitvami podvozja v načinih ‘comfort’, ‘normal’ in ‘sport’. Prvič za uskladitev krmiljenja s temi nastavitvami skrbi tudi električni servovolan (EPAS).

Povsem novi Galaxy je med prvimi vozili, ki so na voljo s tehnologijo Fordovega prilagodljivega krmiljenja. Ta olajša manevriranje sedemsedežnika v mestu in zagotovi večjo natančnost volana pri avtocestnih hitrostih. Električni servovolan omogoča tudi izravnavo navora krmiljenja in aktivno odpravljanje sunkov za vožnjo brez neželenih odzivov, sil in tresljajev.

Zmogljivi, varčni novi motorji poskrbijo za prijetno vožnjo v mestu in na avtocesti. Povsem novi Galaxy bo na voljo tudi s Fordovim novim 2,0-litrskim dizelskim bi-turbo motorjem TDCi z 210 KM, ki navduši z izboljšano odzivnostjo in 450 Nm navora od 2000 vrtljajev v minuti.

Fordov nadgrajeni 2,0-litrski dizelski motor TDCi z enim turbopolnilnikom s spremenljivo geometrijo lopatic je na voljo s 120, 150 in 180 KM, izdelan pa je z novim ohišjem, novo glavo valjev in spremenjeno zasnovo vbrizgavanja goriva ter sistemom za naknadno obdelavo izpušnih plinov z zaporo NOx, ki omogoča uporabo revnejše zmesi in čistejše izpuste.

V paleti bencinskih motorjev sta tudi novi varčni 1,5-litrski EcoBoost s 160 KM in 2,0-litrski EcoBoost z 240 KM. Vsi motorji za Galaxyja izpolnjujejo zahteve emisijskega standarda Euro 6 ter dosegajo manjšo porabo in izpuste CO2 s pomočjo naslednjih tehnologij:

  • Pametno regenerativno polnjenje selektivno vklaplja alternator in polni akumulator med vožnjo z enakomerno hitrostjo in zaviranjem ter tako zajame energijo, ki bi bila sicer izgubljena – zmanjša obremenitev motorja za manjšo porabo goriva
  • Sistem Auto-Start-Stop samodejno izklopi motor v prostem teku in ga ponovno zažene, ko želi voznik speljati
  • Aktivna maska pred motorjem izboljša aerodinamiko in zagotavlja optimalen pretok zraka za hlajenje motorja

Za doplačilo je lahko namesto običajnega sklopa merilnikov pred voznikom 10-palčni digitalni zaslon z animiranim merilnikom hitrosti in števcem vrtljajev v analognem slogu. Uporabniki lahko prilagajajo nastavitve prikaza in 3D grafiko digitalnega zaslona za še bolj osebno in interaktivno izkušnjo, samodejna zatemnitev pa svetlost prilagodi glede na osvetlitev okolice.