Ford je objavil spremembe v svoji vodilni ekipi

Poslovno

Družba Ford je nedavno objavila vrsto sprememb v vodilni ekipi, s katero bo še naprej uresničevala načrt En Ford za dobičkonosno rast podjetja. Jim Farley je bil imenovan za izvršnega podpredsednika družbe in predsednika za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. Obenem je bil Stephen Odell imenovan za izvršnega podpredsednika za področje globalnega trženja, prodaje in […]

Družba Ford je nedavno objavila vrsto sprememb v vodilni ekipi, s katero bo še naprej uresničevala načrt En Ford za dobičkonosno rast podjetja.

Jim Farley je bil imenovan za izvršnega podpredsednika družbe in predsednika za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. Obenem je bil Stephen Odell imenovan za izvršnega podpredsednika za področje globalnega trženja, prodaje in storitev. Oba bosta še naprej poročala Marku Fieldsu, Fordovemu predsedniku in izvršnemu direktorju.

 FordParis2014_AtTheShow_vodstvo

Farley, 52, trenutno opravlja naloge izvršnega podpredsednika za področje globalnega trženja, prodaje in storitev, na ta položaj pa je bil imenovan leta 2007. V tej vlogi je Farley vodil pobudo za tesnejšo povezavo med podjetjem in strankami z integracijo globalnega trženja, oglaševanja, digitalnih komunikacij ter razvoja in raziskovanja blagovne znamke. Imel je tudi ključno vlogo pri vodenju preoblikovanja Lincolna, ki ga je kot svetovno prestižno znamko z vrhunsko uporabniško izkušnjo umestilo na pot rasti.

Preden se je pridružil Fordu, je bil Farley podpredsednik skupine in generalni direktor oddelka za razkošna vozila Lexus pri Toyoti. Več kot 10 let je bil na vodilnih položajih za trženje, prodajo in storitve znamk Scion, Toyota in Lexus, služboval pa je v ZDA in Evropi.

V svoji novi vlogi bo Farley odgovoren za vodenje in hitrejši razvoj Fordove preobrazbe v Evropi ter izvajanje načrta En Ford za doseganje dobičkonosne rasti s popolno osredotočenostjo na nove izdelke, močno znamko in večjo stroškovno učinkovitost. Novo vlogo bo prevzel takoj, ko bodo urejene formalnosti glede preselitve.

Odell, 59, je vodil evropsko Fordovo poslovanje od leta 2010 in trenutno deluje kot izvršni predsednik družbe in predsednik za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. Odell je imel ključno vlogo pri vodenju razvoja in izvajanja načrta Fordove evropske preobrazbe ter pri strateškem razvoju poslovanja družbe na Bližnjem vzhodu in v Afriki.

V svoji novi vlogi vodje trženja, prodaje in storitev bo Odell osredotočen na nadaljnji globalni razvoj znamk Ford in Lincoln s pomočjo inovativnih novih digitalnih načinov komunikacije in za preoblikovanje izkušnje strank v maloprodaji.

V svoji 34-letni karieri pri Fordu je Odell od leta 2008 do 2010 opravljal delo predsednika in izvršnega direktorja Volva, vodil pa je tudi trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa in v Mazdi na Japonskem, kjer je bil odgovoren za uspešno marketinško kampanjo “Zoom Zoom”.