Ford bo ponudil 1,0-litrski EcoBoost tudi v C-maxu

Aktualno

Ford Evropa bo od oktobra letos modela C-MAX in Grand C-MAX nudil tudi z 1,0-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost. Kombinacija nagrajenega motorja in priljubljenega enoprostorca za različne dejavnosti bo po pričakovanjih navduševala z najmanjšo…

Ford Evropa bo od oktobra letos modela C-MAX in Grand C-MAX nudil tudi z 1,0-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost.
 

Kupci C-MAX-a in Grand C-MAX-a bodo lahko izbirali med dvema različicama 1,0-litrskega motorja EcoBoost, ki je pred kratkim prejel naziv “Mednarodni motor leta 2012”.

51FB8C9E-377C-11E1-A396-898366B94067Ford C-MAX 1.0 EcoBoost bo predvidoma porabil samo 5,1 l/100 km, izpusti CO2 pa bodo ne glede na moč znašali 117 g/km; Grand C-MAX bo porabil 5,2 l/100 km pri izpustih CO2 119 g/km.

Ford je od uvedbe najnovejše različice leta 2010 v Evropi prodal več kot 200.000 C-MAX-ov in Grand C-MAX-ov. Tako sta ta dva modela Fordu priborila največji tržni delež med kompaktnimi enoprostorci, odkar se je leta 2003 začela prodaja prvega C-MAX-a.

Trivaljni 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost deluje s turbopolnilnikom, neposrednim vbrizgavanjem goriva in spremenljivim krmiljenjem ventilov tako pri polnjenju kot pri izpušnem ciklu in tako zagotavlja moč večjega motorja ob izjemno učinkoviti porabi majhnega pogonskega agregata. Izdelujejo ga v Fordovih tovarnah motorjev v Kölnu in v romunski Craiovi.

Več kot 4700 kupcev v Evropi je že v prvem mesecu prodaje naročilo Focusa z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost, kar pomeni približno četrtino celotne prodaje modela na 19 Fordovih najpomembnejših evropskih trgih.

Ford predvideva, da bodo do leta 2015 več kot pol vozil, ki jih proizvaja v Evropi, poganjali motorji EcoBoost. Ti motorji bodo na voljo tudi z delovno prostornino 1,6 in 2,0 litra.

Vse Fordove modele C-MAX in Grand C-MAX za evropske kupce izdelujejo v Fordovem proizvodnem obratu v španski Valencii.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine