Fiat sponzor italijanske reprezentance

Aktualno

Fiat Group Automobiles bo naslednja štiri leta glavni pokrovitelj italijanske državne nogometne reprezentance in ekipe malega nogometa. Pogodba s FIGG pomeni korak naprej, saj je bil Fiat od leta 2000 tehnični partner, odslej pa ima pomembno vlogo…

D8D19C6A-9324-11E0-A9E9-814165B94067Fiat Group Automobiles bo naslednja štiri leta glavni pokrovitelj italijanske državne nogometne reprezentance in ekipe malega nogometa. Pogodba s FIGG pomeni korak naprej, saj je bil Fiat od leta 2000 tehnični partner, odslej pa ima pomembno vlogo glavnega sponzorja, ki bo Azzurre spremljal na tekmah Euro 2012 na Poljskem in na svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji – dveh državah, posebej pomembnih za Skupino Fiat.

 

Članom reprezentance in spremljevalnemu osebju bodo za prevoze na uradne in prijateljske tekme ter treninge na voljo vozila iz Fiat Group Automobiles. Med njimi bo tudi najnovejši model Fiat Freemont, prvo Fiatovo vozilo, ki je nastalo v partnerstvu s Chrysler Group, model tako velja za uradno vozilo Azzurrov.

Trener Cesare Prandelli in nekateri izmed igralcev so že imeli priložnost spoznati model, za katerega pravijo, da je “Vse, kar si želiš od avtomobila” (“All the car you want”).

Povezava Fiata in italijanske državne reprezentance izvira iz leta 2000, ko je avtomobilska Skupina kot tehnični partner začela spremljati Azzurre na svetovnih prvenstvih na Japonskem in v Koreji (2002) ter v Južni Afriki (2010), pa tudi na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici 2008. Sedaj kot glavni sponzor bo Fiat Automobiles pospremiti ekipo na Euro 2012 in svetovno prvenstvo 2014.

Italijanska državna nogometna reprezentanca je ambasador športnih in človeških vrednot, ima milijone oboževalcev in v svet ponaša pozitivno podobo Italije. S sodelovanjem s FICG tako Fiat Group Automobiles povezuje svoje ime z odlično športno organizacijo mednarodnega slovesa. Po sklenjeni pogodbi imajo Fiatova vozila naziv uradnega vozila italijanske državne reprezentance: to je popoln vrhunec zgodbe, ki se je začela pred več kot stoletjem in v kateri sta bila Fiat in Italija vedno povezana v socialnem, industrijskem in kulturnem razvoju te države.