Evoque je bil razglašen za severnoameriški SUV leta

Aktualno

Razglasitev na severnoameriškem Mednarodnem avtosalonu v Detroitu je izjemno pomembna, saj je Evoque premagal svoja neposredna tekmeca na ameriškem trgu, BMW X3 in Hondo CR-V. “Počaščeni smo, da je novi Range…

Range Rover Evoque je bil razglašen za severnoameriški SUV leta – “2012 North American Truck of the Year”.

 
Razglasitev na severnoameriškem Mednarodnem avtosalonu v Detroitu je izjemno pomembna, saj je Evoque premagal svoja neposredna tekmeca na ameriškem trgu, BMW X3 in Hondo CR-V. Žirija, ki so jo sestavljali izkušeni novinarji ameriških avtomobilskih revij, je razglasila zmagovalca po primerjavi uspešnosti vseh vozil v tem razredu v šestih ključnih kategorijah: vrednosti glede na plačilo, inovativnosti, vodenju, zmogljivosti, varnosti in voznikovem zadovoljstvu.
 
542566F4-3CED-11E1-B9C8-898366B94067Range Rover Evoque se je znašel pod lupo 50 avtomobilskih novinarjev različnih medijev iz ZDA in Kanade. Sodniki ob izboru severnoameriškega avta/SUV-ja leta temeljito pregledajo celotno ponudbo in jo skrčijo na približno 10 osebnih avtomobilov in 10 SUV-jev. Vozila ocenjujejo s posebnim sistemom točkovanja, svoje glasovnice pa pošljejo v pisarno podjetja Deloitte & Touche v Detroitu, kjer v izboru ostanejo trije osebni avtomobili in trije športni terenci z največ točkami. Ko so objavljeni trije finalisti, sodniki ponovno glasujejo. 
 
Obenem je to prvi osvojeni naziv “Severnoameriški SUV leta” med Landroverjevimi modeli, ki so se že trikrat uvrstili v sam vrh izbora. Poleg tega naziva je bil Evoque v Severni Ameriki nagrajen tudi kot “2012 Sport/Utility of the Year” (športno/uporabno vozilo leta) po izboru revije Motor Trend, Autoweek ga je razglasil za “Best of Best Truck” (najboljši med najboljšimi SUV-ji), Road & Travel za “International Truck of the Year” (mednarodni SUV leta), Decisive Magazine za “Urban Truck of the Year” (mestni SUV leta), Automobile Magazine mu je dodelil nagrado “2012 All-Star Award” (priznanje med zvezdniki 2012), Automotive Lease Guide (ALG) ga je razglasil za “Best Luxury Compact Vehicle” (najboljše razkošno kompaktno vozilo), Bloomberg News pa za “Crossover Car of the Year” (križanec leta).
 
V Veliki Britaniji je Range Rover Evoque postal “Avto leta” po izboru različnih medijev, med katerimi so tudi Auto Express, Top Gear in The Sun. Poleg tega je vodilna britanska publikacija za potrošnike Which? model Evoque pred kratkim razglasila za enega najboljših avtov, ki so leta 2011 prišli v prodajne salone.
 

V kolikor najdete še kakšen odličen video pa ga lahko posredujete na naš forum Avtomobilizem in F1, na zid facebook profila ali preko twitterja.