Električni Kia Soul izboljšal svoj doseg – bo to dovolj?

Novosti

Kia je predstavila različne izboljšave, s katerimi so pri električnemu Soulu povečali njegov doseg.

Kia je predstavila različne izboljšave, s katerimi so pri električnemu Soulu povečali njegov doseg. Nova, učinkovitejša baterija je zaradi večje energijske gostote in zmogljivosti skladiščenja energije povečala doseg vozila za 18 odstotkov, z doslejšnjih 212 na sedanjih 250 km (kombinirano, novi evropski vozni cikel, NEDC). Svoje so pri podaljšanju dosega prispevali še aerodinamično optimizirana motorna maska, boljše pnevmatike in nova povratna vzmet pri zavorah, ki zagotavlja manjši upor.

Kia Soul EV z izboljšanim dosegom bo v Evropi na voljo od začetka poletja. Med vsemi električnimi vozili na evropskem trgu se lahko edini pohvali s 7-letno tovarniško garancijo (do 150.000 km, prva 3 leta brez omejitve prevoženih kilometrov), ki velja tudi za baterije.

18-odstotno povečan doseg baterije dovolj za konkurenco?

Nadgrajeni Soul EV je opremljen z izboljšanim litij-ionskim baterijskim sklopom, ki ga odlikujeta večja energijska gostota in večja zmogljivost skladiščenja energije. Število baterijskih celic je s 192 povečano na 200, medtem ko je mešanica elektrolitov optimizirana. Zaradi tega je napetost baterijskega sklopa s 360V povečana na 375V, zmogljivost skladiščenja pa s 27kWh na 30kWh, kar je 11-odstotno izboljšanje.

Novost je tudi, da je elektronska krmilna enota (EPCU) baterijskega sklopa dobila DC/DC pretvornik z manjšo napetostjo, s čimer je pretvorba energije iz baterijskih celic bolj učinkovita.

Pomembno je izpostaviti, da so Kiini inženirji dosegli, da izboljšani baterijski sklop, nameščen pod zadnjimi sedeži, ne posega v kabinski prostor Soula EV.

Izboljšani Soul EV še naprej ohranja enako drzen videz, ki mu že leta ploskajo po vsem svetu, zato je vozilo le zavoljo boljše aerodinamične učinkovitosti doživelo bolj subtilne spremembe motorne maske. Zračna odprtina prednjega odbijača je rahlo zaprta, s čimer je zmanjšan zračni upor, kar je še najbolj opazno pri avtocestni vožnji.

Izboljšani Soul EV je serijsko opremljen s pnevmatikami z nizkim kotalnim uporom, ki prav tako prispevajo k daljšemu dosegu. Zavore so dobile močnejše povratne vzmeti, ki ob voznikovem umiku noge z zavorne stopalke prej popustijo in zmanjšajo upor. Nove vzmeti ne vplivajo na učinkovitost Soulovega regenerativnega zavornega sistema, ki med zaviranjem in »cruisingom« shrani do 12 odstotkov kinetične energije.

Soul EV je opremljen z različnimi tehnogijami, ki zmanjšajo skrbi glede kratkega dosega. To so med drugim 4 načini vožnje – ‘Drive’ ali ‘Brake’ način pri izklopljenem ali vklopnjenem Eco načinu (‘Brake’ ali ‘B’ ustvari največ kinetične energije pri vklopljenem Eco načinu vožnje). Infotainment in navigacijski sistem Soula EV sta prav tako edinstvena, saj prikazujeta lokacije bližnjih polnilnih mest ter podrobne podatke o razpoložljivem dosegu in polnjenju baterije.

Ne glede na izboljšave pa imajo Kiini inženirji pred sabo zahtevno nalogo, smo namreč v času, ko v segmentu električnih vozil, iz vidika kupcev šteje le, kdo bo ponudil večji doseg. Kratki dosegi so sicer več kot dovolj za mestno vožnjo a popolna uporabniška izkušnja za naprimer skok na obalo, obisk starih staršev ali izlet po Sloveniji, zahteva doseg vsaj 500 km in več. Temu se je najbolj približala Opel Ampera, ki se letos ponosno predstavlja na evropskem tržišču, a ne glede na trenutni doseg Soula EV, imajo pri Kii dobra izhodišča za prihodnost, konec koncev tudi novi, hibridni Niro s svojimi zmogljivostmi navdušuje kupce po Evropi.

Test: Kia Soul EV (električno vozilo, za bolj zahtevne voznike)