Vozila Volvo odslej s sistemom Android

Zanimivosti

Volvo je objavil tesno partnerstvo s tehnološkim velikanom Googlom.

Volvo je objavil tesno partnerstvo s tehnološkim velikanom Googlom. Podjetji bosta sodelovali pri razvoju naslednje generacije nagrajenih sistemov povezljivosti in infotainmenta, ki temeljita na operacijskem sistemu Android. V roku dveh let bodo avtomobili Volvo na voljo s širokim naborom aplikacij in uslug.

Partnerstvo bo prineslo zanimive spremembe v način, kako se Volvove stranke povezujejo s svojimi avtomobili. Obsežen katalog priljubljenih aplikacij za operacijski sistem Android, izdelan s strani Googla, Volva ali drugih razvojnikov, bo nudil številne napredne storitve v in okoli avtomobila.

Novonastalo partnerstvo je tudi odsev povezovanja avtomobilske in tehnološke panoge. Pri Volvu so prepričani, da se v takšnem sodelovanju skriva prihodnost avtomobilske industrije. Uporaba Androida kot temeljnega operacijskega sistema bo povečala hitrost in fleksibilnost v razvoju, hkrati pa bo voznikom omogočala, da si aplikacije skrojijo po svojih željah in potrebah.

Navdušeni smo nad sodelovanjem s podjetjem Volvo. Sistem Android bo postal sestavni del naslednje generacije njihovih avtomobilov,” pravi Patrick Brady, ki v podjetju Google opravlja funkcijo podpredsednika oddelka Android. “To partnerstvo nam bo omogočilo, da bomo voznikom avtomobilov Volvo lahko ponudili izjemno uporabniško izkušnjo pri uporabi avtomobilskega infotainmenta.

Poleg tega pa Volvo in Google sodelujeta tudi pri iniciativi, da bi obstoječe modele Volvo nadgradili s storitvijo Google Local Search, ki je prilagojena lokalnemu okolju. Le ta bo na voljo v sklopu nadgradnje sistema navigacije Sensus.