Novo doma: Hibridni Kia Niro

Novo doma

Kia z uspešnim poslovanjem v preteklem letu in trinajst-odstotno rastjo ponosno vstopa v novo leto.

Kia z uspešnim poslovanjem v preteklem letu in trinajst-odstotno rastjo ponosno vstopa v novo leto. Model Niro bo kupce skušal prepričati z veliko mero prostornosti v kabini in naprednim hibridnim sistemom, ki zagotavlja nizko porabo.

Znamka z bogato zgodovino

Kia je druga največja blagovna znamka vozil v Severni Koreji, takoj za sestrskim podjetjem Hyundai. Za Kiino novo rojstvo pred leti je zaslužen glavni (bivši Audijev in Volkswagnov) oblikovalec Peter Schreyer. Vsi novi modeli so enostavno prepoznavni s tako imenovano ”tigrovo masko”, pohvalijo pa se lahko tudi z letošnjim rezultatom na raziskavi zanesljivosti neodvisnega združenja J.D. POWER, s čimer so prvič po 27 letih prvo mesto odtujili premijskim proizvajalcem.

Prepoznavne zadnje luči z led tehnologijo

Evropska usmeritev

Kia želi do leta 2020 prodajo svojih modelov povečati za kar trideset odstotkov, obenem obljubljajo do istega leta tudi okolju bolj prijazne ter varčne avtomobile z enajstimi novimi električnimi modeli. Poudariti je vredno tudi to, da bo Niro kmalu na voljo tudi v obliki priključnega hibrida z ugodno eko subvencijo. Kia svoje evropske usmeritve ne skriva in je tako pripravila svojega konkurenčnega križanca Nira, ki se bo bojeval s Toyotinima modeloma Prius in nedavno predstavljenim C-HR.

Napredni hibridni sistem

Napredni hibridni sistem

Kia Niro se razredno uvršča med Ceedom in Sportageom in je dolžinsko primerljiv z modelom Soul. Je nižji in krajši od prodajno uspešnega Sportagea, ima pa trideset milimetrov daljšo medosno razdaljo, ki pripomore k večji prostornosti na zadnjih sedežih. Hibridni sistem, razvit posebej za Nira in Hyundai Ioniqa sestavlja 1.6 litrski atmosferski bencinski agregat moči 77 kilovatov oziroma 147 njutonmetrov navora in električni motor z močjo 32 kilovatov oziroma 170 njutonmetrov navora. Za povezavo med agregatoma skrbi sklopka imenovana TMED (Transmission-Mounted Electric Device). Energija je shranjena v litij-ionski polimerski bateriji kapacitete 1.56 kilovatnih ur, še bolj zanimivo pa je dejstvo, da za hitrejšo pretvorbo navora na prednji kolesni par skrbi dvosklopčni šeststopenjski menjalnik – nasprotno od konkurence, ki uporablja klasični brezstopenjski samodejni menjalnik. Niro tako s šestnajst-palčnimi platišči na prevoženih sto kilometrov porabi 3,8 litrov goriva (4,4 l/100 km z 18-palčnimi platišči) in v ozračje odda 88 gramov ogljikovega dioksida.

Notranjost je prostorna – tudi zadnjim potnikom bo prijetno z veliko prostora nad glavo in kolenom

Prostornost

Prostornost v prtljažniku s strani baterije, ki so nameščene tik pod zadnjimi sedeži ni bila okrnjena in tako meri 427 litrov, oziroma ob podrtju zadnjih sedežev 1425 litrov. Sprednji sedeži so lahko hlajeni ali ogrevani. Na voljo je 7- ali 8-palčna multimedijska večopravilna enota. Armaturna plošča je lahko v rjavi ali črni barvi. Multimedijski sistem podpira tako Android Auto, kot Apple CarPlay sistema. Ponuja tudi brezžično polnjenje mobilnih naprav.

4,2-palčni zaslon merilnikov

Asistenčni sistemi

Kia Niro bo kot večina sodobnih vozil na voljo z pričakovanimi asistenčnimi sistemi. Pri Kii jih z eno besedo imenujejo Drive Wise. Pod to oznako odkrijemo zaznavo mrtvega kota (BSD), radarski tempomat (SCC), sistem za opozarjanje ob nenadnem zapuščanju voznega pasu (LDWS), sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu (LKAS), samodejno zaviranje v sili (AEB) z zaščito pešcev ter opozorilo na prečni promet pri vzvratni vožnji (RCTA). V prihodnjem letu slovenski uvoznik namerava uvedbo tudi nekaterih dodatnih asistenčnih sistemov.

Cene

Kia Niro je zanimiva tudi zaradi 7-letne garancije do 150 tisoč prevoženih kilometrov in opcijskega vlečnega sistema z vlečno zmogljivostjo do 1.300kg. Slovenskim kupcem bodo na voljo štirje paketi opreme, ob tem pa je potrebno poudariti da že vstopni model s ceno 25.990 evrov zajema vse ključne pripomočke.

Več fotografij poiščite na spletni strani: jangregorin.eu