Dve nagradi Red Dot Product Design 2017 za Peugeot

Zanimivosti

Novi Peugeot 3008 in električni skiro e-kick, ki ga je mogoče polniti v prtljažniku tega avtomobila, sta zmagovalna kombinacija. Žirijo sta zapeljala s svojo inovativnostjo, ergonomijo in kakovostjo izdelave. Novi SUV Peugeot 3008 je navdušil s stilom zunanjosti ter prav tako z oblikovanjem notranjosti. Peugeot i-cockpit® najnovejše generacije prinaša povsem na novo zastavljeno vozniško mesto. […]

Novi Peugeot 3008 in električni skiro e-kick, ki ga je mogoče polniti v prtljažniku tega avtomobila, sta zmagovalna kombinacija. Žirijo sta zapeljala s svojo inovativnostjo, ergonomijo in kakovostjo izdelave.

Novi SUV Peugeot 3008 je navdušil s stilom zunanjosti ter prav tako z oblikovanjem notranjosti. Peugeot i-cockpit® najnovejše generacije prinaša povsem na novo zastavljeno vozniško mesto. Kompakten volan, visoko umeščen po meri nastavljiv prikazovalnik ter zaslon na dotik, pod katerim so umeščene klavirske tipke, poskrbijo za še intenzivnejše doživetje vožnje. Od začetka prodaje v Evropi je novi Peugeot 3008 naročilo že več kot 150.000 kupcev. Kar 83 odstotkov se jih je odločilo za stopnje opreme Allure, GT Line in GT.

Z električnim skirojem e-Kick je mogoče narediti še zadnje kilometre poti po mestu, potem ko smo parkirali vozilo. Skiro je po zaslugi “vodila”, ki olajša njegovo večnamensko uporabo, mogoče zložiti v nekaj sekundah. e-Kick je v Evropi naprodaj od novembra 2016. Kupiti ga je mogoče v vseh prodajnih mestih Peugeot, v nekaterih prodajnih mestih MICRO ter spletnih trgovinah Peugeot Lifestyle in MICRO.

Znamka Peugeot je četrtič prejela nagrado Red Dot Product Design Award. Pred novim PeugeotOM 3008 so jo namreč prejeli tudi Traveller (2016), 308 SW (2014) in RCZ (2010). To je skupno že 37. nagrada za novi Peugeot 3008, ki je med drugim osvojil tudi prestižni naziv Car of the Year 2017 (evropski avto leta 2017). Za skiro e-Kick je to šele prvo prestižno odlikovanje.