Citroen DS5 s 5 zvezdicami EuroNCAP

Aktualno

Citroen DS5 je osvojil 5 zvezdic po pravilih ocenjevanja Euro NCAP z rezultatom 97 % na področju sistemov za pomoč pri vožnji. Tretja stvaritev iz linije DS ponuja dinamično in hkrati varno vožnjo, njegova zgradba je ojačana, opremljen pa je tudi z zmogljivimi…

Citroen DS5 je osvojil 5 zvezdic po pravilih ocenjevanja Euro NCAP z rezultatom 97 % na področju sistemov za pomoč pri vožnji. Tretja stvaritev iz linije DS ponuja dinamično in hkrati varno vožnjo, njegova zgradba je ojačana, opremljen pa je tudi z zmogljivimi sistemi, ki vključujejo vse znanje znamke Citroën.

 
7681395E-CF0A-11E0-963D-B53D66B94067Za varnost skrbijo predvsem že preizkušene tehnologije za pomoč pri vožnji, kot so na primer elektronski razdelilnik zavorne sile, sistem za pomoč pri zaviranju v sili, elektronski nadzor pogona ali celo omejevalnik/regulator hitrosti z možnostjo programiranja ter statična osvetlitev za križišča.
 
Za tako dobre rezultate je poskrbela tudi oprema “kreativne tehnologije”, ki je ekskluzivno na voljo pri vozilu Citroën DS5 in ki vključuje:
– opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu nove generacije, ki zaznava cesto s pomočjo kamere na zgornjem delu vetrobranskega stekla in opozarja voznika, ko vozilo skrene s svojega voznega pasu.
– dolge luči s samodejnim delovanjem, ki z obdelavo slike z iste kamere omogoča samodejno vklapljanje in izklapljanje dolgih luči glede na osvetlitev okolice in pogoje na cesti.
– barvni projektor za prikaz podatkov na vetrobranskem steklu, ki v voznikovem vidnem polju omogoča prikaz najpomembnejših podatkov v zvezi z vožnjo, kot so na primer hitrost, podatki regulatorja ali omejevalnika hitrosti ali celo navodila navigacijskega sistema.
 
Vsakdanjo brezskrbnost zagotavljajo tudi inovativne storitve, kot je na primer CITROËN eTouch, ki je vozilu Citroën DS5, tako kot tudi ostalim najnovejšim stvaritvam znamke Citroën, prislužila nagrado Euro NCAP Advanced. Ta posebnost nagrajuje inovativne sisteme, ki zagotavljajo večjo varnost in so hkrati tudi dostopni čim večjemu številu ljudi.
 
Gre za ponudbo inovativnih storitev, ki se je “vselila” v vozilo, kjer izstopa zlasti klic v sili in asistenca z lokalizacijo vozila (glede na državo): dve brezplačni storitvi, ki sta prek vgrajene SIM kartice na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu, in v primeru težav ali nesreče omogočata natančno lokalizacijo vozila in hitrejše posredovanje reševalnih služb. 
 
V okviru storitve CITROËN eTouch sta še drugi dve storitvi, ki sta na voljo prek spleta v strankinem osebnem kotičku MyCITROËN: CITROËN virtualna knjižica vzdrževanja in EcoDriving. Prva storitev lastnika opozarja v primeru pojava tehničnih ali varnostnih težav in ga obvešča o vzdrževalnih posegih, ki jih je treba izvesti na vozilu, druga pa omogoča spremljanje porabe goriva in emisije CO2. Obe storitvi bosta brezplačni ves čas veljavnosti pogodbene garancije za vozilo.