Aveo in Orlando s 5 zvezdicami EuroNCAP

Aktualno

Tako novi petvratni Chevrolet Aveo kot družinski enoprostorec Orlando s 7 sedeži sta na evropskem Programu ocene novih vozil (EuroNCAP), ki je svoje najnovejše rezultate objavil danes, prejela najvišjo oceno pet zvezdic. Po testu EuroNCAP je petvratni…

Tako novi petvratni Chevrolet Aveo kot družinski enoprostorec Orlando s 7 sedeži sta na evropskem Programu ocene novih vozil (EuroNCAP), ki je svoje najnovejše rezultate objavil danes, prejela najvišjo oceno pet zvezdic.

 
6291272E-40DF-11E0-9B59-95C465B94067Po testu EuroNCAP je petvratni Aveo dosegel 85 od 100 točk, s čimer se uvršča med najboljše v svojem segmentu. Tudi družinski enoprostorec Orlando je prejel najvišjo oceno EuroNCAP, dosegel je 80 od 100 točk.
 
Na ključnih področjih zaščite odraslih in otroških potnikov je Chevroletov novi mali avtomobil Aveo dosegel 95 oz. 87 odstotkov od najvišjega možnega rezultata. Tudi Orlando je dosegel 95 odstotkov za zaščito odraslih potnikov in 79 odstotkov za zaščito otroških potnikov.
 
»Tako družinski enoprostorec Orlando kot novi petvratni Aveo zagotavljata odlično stopnjo varnosti,« je povedal Wayne Brannon, predsednik in glavni direktor družbe Chevrolet Europe. »Varnost nam veliko pomeni in navdušeni smo, da sta ti dve vozili prejeli najvišjo evropsko oceno.«
 
Aveo je standardno opremljen s šestimi zračnimi blazinami, ki so povezane s tipalno in diagnostično enoto, nameščeno v srednjem delu avtomobila. Vsebuje tudi nastavke za pritrditev otroških sedežev. Sistemi avtomobila za aktivno varnost vključujejo sistem elektronskega nadzora stabilnosti, nadzor proti zdrsavanju koles, štirikanalni sistem proti blokiranju koles s sistemom za pomoč pri zaviranju in elektronsko porazdelitev zavorne sile. Med standardno opremo Avea so tudi sistem za pomoč pri speljevanju na strmini in tempomat s funkcijo omejevalnika hitrosti.
 
Tudi Orlando je standardno opremljen s šestimi zračnimi blazinami in sistemom ISOFIX za otroške sedeže. Tehnologija zaznavanja trka, ki je uporabljena v družinskem enoprostorcu, zagotavlja, da se bodo vrata ob zaznanem trku samodejno odklenila. Vsi avtomobili so standardno opremljeni s sistemom proti blokiranju koles, nadzorom proti zdrsavanju koles, elektronsko porazdelitvijo zavorne sile, sistemom za pomoč pri zaviranju in elektronskim nadzorom stabilnosti. Varnostni elementi Orlanda so narejeni po vzoru štirivratnega Chevroleta Cruze, ki je prav tako prejel oceno pet zvezdic na testu EuroNCAP.
 
Orlando je v Evropi na prodaj od začetka leta 2011, novi Aveo pa je bil poslan na evropske trge spomladi 2011. Vozili sta del skupine novih vozil, poslanih na trg v letu 2011, ko Chevrolet praznuje stoletnico. Med drugimi novimi modeli v Evropi so nova Captiva, petvratni Cruze, novi Aveo sedan, Camaro kupe in kabriolet in Chevroletovo večkrat nagrajeno električno vozilo s podaljšanim dosegom, Volt.