Anej: Je to najboljši avtomobil na svetu?

Blog

Mercedes-Benz je z razredom S začel s kampanjo, da gre za najboljši avtomobil na svetu. S svojimi številnimi inovacijami ta sloves tudi opravičuje. Vendar je hkrati ustvarjen, da v njem uživamo na zadnjem desnem sedežu. Vožnjo pa prepustimo šoferju. S kupejem razreda S se stvar postavlja na glavo in voznik je spet “glavna faca”.

Mercedes-Benz je z razredom S začel s kampanjo, da gre za najboljši avtomobil na svetu. S svojimi številnimi inovacijami ta sloves tudi opravičuje. Vendar je hkrati ustvarjen, da v njem uživamo na zadnjem desnem sedežu. Vožnjo pa prepustimo šoferju. S kupejem razreda S se stvar postavlja na glavo in voznik je spet “glavna faca”.

Razred S je avtomobil v katerem so se skozi zgodovino vozili vsi veliki državniki, filmski zvezdniki in ne nazadnje tudi vsi znani hedonisti. Skozi zgodovino je v svet avtomobilizma ravno razred S prinašal številne tehnološke inovacije, ki so dodobra spremenile svet. Leta 79 je bil to ABS, leta 81 Airbag, leta 93 ESP, 95 parkirni senzorji, 99 v ogledala vgrajeni smerniki. Vse to so pomembne inovacije, ki danes krasijo prav vsak avtomobil. Zadnja generacija prinaša avtonomno vožnjo in v ZDA so se z razredom S brez posredovanja voznika peljali 100 kilometrov. Tokrat pa so iz zgodovinske banke potegnili dejstvo, da je čas, da upokojijo razred CL in ponovno vpeljejo stari dobri “S coupe”. Kupe – ker je ustvarjen za voznika.

Kupeji so vedno avtomobili za užitek. Tukaj odločilno vlogo odigra srce in ne razum. Voznik je v kupeju na prvem mestu in poveljuješ običajno močno podkovanem motorju. Tisti sedeži zadaj so bolj dekorativne narave. Gorden Wagener, podpredsednik koncerna Daimler je ob predstavitvi novega modela dejal, da je “Naš novi coupe razreda S je nedvomno najlepši in najbolj osupljiv kupe vseh časov”. Vsake oči imajo svojega malarja in vsak si lepoto razlaga po svoje. Vendar ne morem mimo dejstva, da je ekipi, na čelu z Robertom Lešnikom tokrat uspel avtomobil, ki enostavno predstavlja standarde modernega avtomobilskega oblikovanja in izbranih materialov, hkrati pa se zna zgodovinsko navezati na detajle, ki jih znamka s preko 125 letno zgodovino hrani v bogatih arhivih.

Prava razmerja so tisto, kar naše oko razdraži so ugotovili znanstveniki. Očitno se tega pri Mercedes-Benzu dobro zavedajo.

Prava razmerja so tisto, kar naše oko vzburi – so ugotovili znanstveniki. Očitno se tega pri Mercedes-Benzu dobro zavedajo.

Bistvo modernega oblikovanja predstavljajo razmerja. Mitskih 90-60-90 obstaja tudi pri avtomobilizmu in avtomobil mora izražati tudi seksapilnost. Mora zapeljevati. Dolg motorni pokrov z dvema izbuljenima režama, spuščajoča bočna linija, ki spominja na znamenita trideseta. Maska z velikansko zvezdo in eno samo lamelo, kot je bilo to pri epskem 300SL, ki je bil izbran za najlepši avtomobil minulega stoletja. Za piko na i so žarometi opremljeni še s kristali Swarowski. Najprej začutimo celoto ampak avtomobil mora navdušiti tudi, ko se spustimo v detajle. Zadek krona napis S 500 točno na sredini, pod zvezdo. Obujena tradicionalna pozicija, ki so jo za oznake pri Mercedesu poznali že dolgo v svoji zgodovini. Dolga vrata so opremljena s stekli brez okvirja in tudi B stebriček je za voljo popolne linije tukaj skrit v vrata. Tako ob odprtih steklih prav nič ne moti linije strehe.

Da razred S zavira sam, pospešuje sam in se izogiba trkom že vemo. Tokrat so si zamislili pri Mercedesu še eno zanimivost imenovano Active body control. Sistem s pomočjo kar treh hidravličnih cilindrov prilagaja nagibanje karoserije med vožnjo. Ta se lahko nagne do 2,5 stopinj in s tem zmanjšuje učinke bočnega pospeška. Podobno z nagibanjem počno motoristi v ovinkih, da lahko bolj dinamično vozijo skozi njih. Zagotovo nekaj, kar je vredno preizkusiti in navadni smrtniki verjetno ne bomo še naslednjih 30 let videli v običajnih avtomobilih.

Pod motornim pokrovom se skriva bencinski V8 motor, ki razvije 335 kW moči in kar 700 Nm navora. Seveda mu pri tem dosežku pomagata dve turbini, ki poskrbita za kar se da brutalno delovanje motorja. Ravno tako brutalna je zvočna kulisa. Pnevmatske lopute v izpušnem sistemu namreč skrbijo za pravo rjovenje, ki se spreminja glede na število vrtljajev.

Moške s pravimi linijami in oblinami zapeljujejo tudi avtomobili.

Moške s pravimi linijami in oblinami zapeljujejo tudi avtomobili.

Dejstvo je, da je Mercedesu uspelo tehniko “najboljšega avtomobila na svetu” popeljati v kupeja, ki z naravnost erotično podobo kliče po butičnih kupcih. Tehnologija je vožnjo postavila na še višjo raven in vsem zasledovalcem so dali jasno vedeti, kako mora izgledati superavtomobil v tem desetletju. Svet je prebrodil negativizem in krizo in kar kliče po novi, še boljši, drznejši, še bolj sexy revoluciji. Samo slediti ji moramo. Do takrat pa si poglejte video, kako avtomobilska mojstrovina izgleda.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.