En, dva, tri

Aktualno

Točno sedaj, ko to berete je na svetu rojenih že nekaj deset Škod Roomster. Prav ste prebrali, ta teden je stekla proizvodnja četrtega češkega modela v tovarni v kraju Kvasiny. Do konca leta naj bi…

Točno sedaj, ko to berete je na svetu rojenih že nekaj deset Škod Roomster. Prav ste prebrali, ta teden je stekla proizvodnja četrtega češkega modela v tovarni v kraju Kvasiny. Do konca leta naj bi bilo izdelanih že 15.000 Roomsterjev. Bogata serijska oprema in pri nas na voljo šele septembra letos.

Da je proizvodnja lažje stekla, so morali Čehi (beri: Nemci oziroma Volkswagen) k celotnemu kompleksu dograditi nova parkirišča za izdelana vozila, nov logistični center, nova parkirišča za zaposlene, avtobusno postajo za prevoz zaposlenih in nov vhod za tovorna vozila. S tem so zmanjšali obseg prometa in ekološko obremenitev.

Dnevno bodo maksimalno izdelali 190 vozil. Do junija pa morajo izdelati dovolj Roomsterjev, da bodo potešili predvsem zahodno Evropo. Lastni materi Češki bo v prvem letu namenjenih kar 1.800 vozil. Pri nas lahko Roomsterja pričakujemo v mesecu septembru, takrat bodo razkrite tudi cene za Slovenijo.

Poleg atraktivne oblike ima Roomster še en velik adut. Bogati spisek serijske opreme namreč, ki med drugimi vključuje čelni zračni blazini, stranski zračni blazini, tritočkovne varnostne pasove za vse sedeže, antiblokirni sistem (ABS), regulacijo vlečnega momenta motorja (MSR) za izbrane modele, ojačevalnik zavorne moči z zavorno asistenco (dual rate), servo volan in VarioFlex – prilagodljivo zadnjo sedežno klop.

En Roomster je že zagotovo narejen, katerega delavci v tovarni v nočnih izmenah že testirajo po parkiriščih.

POVEZANA na Škoda Roomster – Škodin enoprostorec