Zveza Renault Nissan usmerja razvoj v avtonomna vozila

Poslovno

Zveza Renault-Nissan bo v prihodnjih štirih letih predstavila več kot deset vozil s tehnologijo za avtonomno vožnjo. Avtomobilska skupina svetovnega obsega je januarja potrdila, da bo do konca leta 2020 v ZDA, Evropi, Japonski in Kitajski predstavila paleto vozil z avtonomnimi zmožnostmi. Tehnologija bo vgrajena v prevladujoče, množične avtomobile po dosegljivih cenah. Nič izpustov in manj […]

Zveza Renault-Nissan bo v prihodnjih štirih letih predstavila več kot deset vozil s tehnologijo za avtonomno vožnjo.

Avtomobilska skupina svetovnega obsega je januarja potrdila, da bo do konca leta 2020 v ZDA, Evropi, Japonski in Kitajski predstavila paleto vozil z avtonomnimi zmožnostmi. Tehnologija bo vgrajena v prevladujoče, množične avtomobile po dosegljivih cenah.

Nič izpustov in manj smrtnih žrtev

Zveza Renault-Nissan je že daleč vodilna v panogi na področju ničnih izpustov. Zveza je prodala skoraj 300.000 vozil s povsem električnim pogonom, odkar je bil decembra 2010 na območju zaliva San Francisca prodan prvi Nissan LEAF.

Varnost in učinkovitost vozil Zveze Renault-Nissan sta bistveno izboljšani. Tako je, na primer, število smrtnih žrtev in hudih poškodb v Nissanovih vozilih na Japonskem v zadnjih 20 letih upadlo za 61 odstotkov, v Renaultovih vozilih v Franciji pa se je v 15 letih zmanjšalo za 80 odstotkov.

Avtonomna vožnja bo predvidoma še bolj zmanjšala napake voznikov, katerim gre pripisati odgovornost za do 90 odstotkov vseh smrtnih žrtev.

Leto 2016 bo prineslo uvedbo avtomobilov z nadzorom enega voznega pasu (single-lane control). To je funkcija, ki avtomobilu omogoča avtonomno vožnjo po glavnih cestah, tudi ob zgoščenem in zaustavljajočem se prometu. V letu 2018 bo Zveza Renault-Nissan predstavila vozila z nadzorom več voznih pasov (multiple-lane control), ki lahko med vožnjo po glavni cesti avtonomno obvladuje tveganja in menja vozne pasove. V letu 2020 bo na vrsti predstavitev avtonomnost v križiščih (intersection autonomy), ki zmore brez voznikovega posredovanja voditi skozi stičišča mestnih ulic in v gostem mestnem prometu.

Kasneje letos bo Zveza predstavila novo avtomobilsko aplikacijo za prenosne naprave, ki omogoča, da interakcijo z avtomobilom voznik opravlja na daljavo. Naslednje leto bo predstavila prvi multimedijsko napravo Zveze (Alliance Multimedia System), ki bo zagotavljala nove multimedijske in navigacijske funkcije, vključno z izboljšanim vključevanjem pametnih telefonov in brezžičnih posodobitev zemljevidov. V letu 2018 bo program Zveze za povezljivost in medmrežje stvari (Alliance Connectivity & Internet of Things platform) podpiral novo funkcijo navideznega osebnega pomočnika (Virtual Personal Assistant) za zasebne in poslovne kupce.

Zbliževanje

V letu 2014 je Zveza Renault-Nissan “zbližala” organiziranost svojih inženirskih služb. Tako tehnični strokovnjaki Renaulta in Nissana delajo skupaj kot eno samo moštvo, s čimer se zmanjšuje podvajanje v razvoju tehnologij naslednjega rodu. Tehnologija, ki jo inženirji Renaulta in Nissana razvijejo skupaj, je potem na voljo vsakemu od podjetij in vsaki od njunih znamk, ki jih lahko uporabijo tam in tako, kot je smotrno s stališča kupcev.

Z drugimi besedami, inženirji Zveze Renault-Nissan so razvili komplet tehnoloških orodij, ki vključujejo strojno in programsko opremo. Produktne ekipe Renaulta, Nissana, Infinitija in drugih znamk Zveze lahko za svoje modele izberejo tiste aplikacije, ki so za to primerne. S sodelovanjem pri naprednih raziskavah in razvoju sta Renault in Nissan lahko bolj učinkovita, prihranita pri stroških in tako svojim kupcem ponudita vozila z višjo vrednostjo.

Zveza Renault-Nissan ima približno 5 milijard ameriških dolarjev vreden proračun za raziskave in razvoj. Četrta največja avtomobilska skupina na svetu, ki proda desetino vseh avtomobilov na svetu, ima raziskovalna središča v Atsugiju na Japonskem, Guyancourtu v Franciji, Farmington Hills v Michiganu in Sunnyvale v Kaliforniji (oba v ZDA). Poleg tegma imajo tudi velika inženirska središča v Indiji, Braziliji, Romuniji, Turčiji in Kitajski.