XKR-S je zdaj dopolnjen še s kabrioletom

Aktualno, Novosti

Model iz vrha Jaguarjeve športne palete – XKR-S – je zdaj dopolnjen še s kabrioletom, ki navdušuje z enako zmogljivostjo, vozniku in sovozniku pa omogoča večjo povezavo z okolico. Kabriolet XKR-S uteleša vse značilnosti, ki so bile vedno…

Model iz vrha Jaguarjeve športne palete – XKR-S – je zdaj dopolnjen še s kabrioletom, ki navdušuje z enako zmogljivostjo, vozniku in sovozniku pa omogoča večjo povezavo z okolico.

 
C8C4544A-10F4-11E1-872A-663A66B94067Kabriolet XKR-S uteleša vse značilnosti, ki so bile vedno temelj Jaguarjevih GT-jev: eksplozivno zmogljivost, navdušujoče vodenje, sproščeno udobje in diskretno razkošje. Z njimi Jaguar stopa v ospredje skupine izbranih novih športnikov. Novi XKR-S predstavlja vrhunec palete modelov XK, ki jo zdaj sestavljajo različice XK, XKR in XKR-S v kupejevski in kabrioletski izvedbi.
 
Kabriolet XKR-S je po svojem kupejevskem dvojčku prevzel navdušujočo zmogljivost, dinamiko ter nadgradnje oblikovanja in notranjosti in je doslej najhitrejši Jaguarjev GT z odprto streho.
 
Adrian Hallmark, direktor globalne znamke Jaguar, za novi kabriolet XKR-S pravi, da predstavlja vrhunec zmogljivosti in privlačnosti pri vožnji z avtomobilom: “Nič ni tako sproščujoče, kot vožnja za volanom Jaguarja z odprto streho in novi kabriolet XKR-S predstavlja nova merila za izkušnjo Jaguarjevega GT-ja.”
 
Osnovni element eksplozivne zmogljivosti avta je izboljšana različica 5,0-litrskega motorja s tlačnim polnjenjem AJ-V8, ki razvije moč 405 kW moči (550 KM) in 680 Nm navora. V primerjavi z Jaguarjem XKR pomenijo te številke povečanje moči za osem odstotkov in povečanje navora za devet odstotkov. Šeststopenjski samodejni menjalnik z aktivnim diferencialom prenaša moč na zadnji kolesi in požene kabriolet XKR-S od 0 do 100 km v 4,4 sekundah, največja hitrost pa je elektronsko omejena na 300 km/h.
 
To silovito zmogljivost podpira celovit paket nadgradnje vzmetenja, ki zagotavlja izjemno prefinjeno dinamiko modelov XK in v tem vrhunskem GT-ju z odprto streho ustvarja novo raven pristne povezave med vozilom, voznikom in cestiščem. 
 
Lahka aluminijasta struktura XK-ja ima ogromno vzvojno togost, ki omogoča namestitev komponent vzmetenja, kot so preoblikovani sprednji premnik in prenovljena geometrija v zadnjem delu ter bolj toge vzmeti in blažilniki. V povezavi z lahkimi kovanimi platišči in na novo umerjenimi nastavitvami krmiljenja so lahko Jaguarjevi strokovnjaki za dinamiko vozila ustvarili vrhunsko okreten avto, ki brez izgube prefinjenosti navdušuje z izkušnjo povezave med vozilom in voznikom.
 
Povečano dinamično zmogljivost vozila odražajo tudi oblikovne spremembe notranjosti in zunanjosti. Na zunaj se kabriolet XKR-S od drugih modelov XK dramatično razlikuje po skrbno umerjenih aerodinamičnih pripomočkih, ki omogočajo brezhibno delovanje pri izjemnih hitrostih. 
 
Občutek dramatičnosti se nadaljuje v notranjosti vozila, kjer Jaguarjeva športna sedeža vozniku in sovozniku zagotavljata izboljšano oporo pri hitri vožnji skozi ovinke. Ogrevana sedeža sta oblazinjena z usnjem z dizajnom ogljikovih vlaken in omogočata nastavljanje v 16 smereh, samozavesten značaj avta pa poudarjajo tudi obloge iz ogljikovih vlaken v notranjosti.