WTCC: Prihajata C-Elysee in Loeb

Avtomobilizem, Šport, WRC

Citroën je končno predstavil tudi dirkalnik s katerim bo vstopil skupaj z Loebom v svetovno prvenstvo WTCC. Pričakovano so izbrali nizkocenovnega C-Elyseeja, ki je neposredna konkurenca Chevrolet Cruzu, ki klub umiku tovarne še zmaguje.

Citroen je končno predstavil tudi dirkalnik s katerim bo vstopil skupaj z Loebom v svetovno prvenstvo WTCC. Pričakovano so izbrali nizkocenovnega C-Elyseeja, ki je neposredna konkurenca Chevrolet Cruzu, ki klub umiku tovarne še zmaguje.

Tovarniško konkurenco bosta v sezoni 2014 predvidoma Citroenu delala Honda in Lada.

citroen-c-elysee-wtcc-2013-spredaj

Po desetih naslovih svetovnega prvaka med vozniki in osmih med proizvajalci Citroen ob koncu letošnjega leta s tovarniškim moštvom dokončno zapušča svetovno prvenstvo v reliju WRC in vstopa v WTCC. Dirkališča so nedvomno velik izziv za omenjeno znamko. S Sebastienom Loebom bo najverjetneje delo precej lažje, če le ne bo imel težav pri prehitevanjih.

Pričakuje se 283 kW (380 KM) moči pri 6.000 vrtljajih na minuto in 400 Nm navora.

Pričakuje se 283 kW (380 KM) moči pri 6.000 vrtljajih na minuto in 400 Nm navora.

Kot je razvidno iz dirkalnika, bodo tehnična pravila za WTCC v sezoni 2014 omogočila bistveno večjo predelavo vozila, kar se najprej opazi na aerodinamike. Lahko bi rekli, da gre WTCC malenkost v smer nemškega prvenstva DTM. C-Elysee bo v primerjavi s serijskim, ki smo ga že imeli na testu, daljši za 15 centimetrov, širši za 20 centimetrov ter za malenkost manj kot pet centimetrov z daljšo medosno razdaljo. Skupaj z voznikom masa dirkalnika ne bo smela biti nižja od 1.100 kilogramov. Pod motornim pokrovom se bo skrival 1,6-litrski turbobencinski pogonski agregat, podoben tem v WRC-ju, a z več moči. Moč se bo preko Sadevovega šeststopenjskega sekvenčnega menjalnika prenašala na prednji kolesni par.

Uradna predstavitev avtomobila bo v začetku septembra na avtomobilističnem salonu v Frankfurtu. Prvenstvo WTCC-ja pa bo tudi prihodnje leto organizirano po celem svetu, kar  je v korist dobre promocije tega modela, ki ima še sestrski model v Peugeotu 301.