Volvo Polestar z dvojno zmago na prvenstvu TTA

Avtomobilizem, Šport

V soboto je prvenstvo Touring Car Team Association Elite Racing Series za peto dirko sezone obiskalo Karlskogo, kar se je sprevrglo v odličen dan za vse Volvo Polestar oboževalce. Ekblom in Björk sta končala na prvem in drugem mestu dirke.

V soboto je prvenstvo Touring Car Team Association Elite Racing Series za peto dirko sezone obiskalo Karlskogo, kar se je sprevrglo v odličen dan za vse Volvo Polestar oboževalce.
 

Ekblom in Björk sta končala na prvem in drugem mestu v letošnji najtežji in najzanimivejši dirki.

01A18790-EDB5-11E1-92FF-0E0966B94067
 
Če je prva polovica sezone kazala na čisto in taktično vožnjo, tega ni bilo mogoče videti v drugi polovici sezone, na dirki v Karlskogi. Spremenljive vremenske razmere so kvalifikacije in dirko naredile zanimivi ter nepredvidljivi.
 
Fredrik Ekblom je takoj pokazal odlično formo in osvojil prvi štartni položaj. Thed Björk je zasedel peto mesto, medtem ko sta se morala Robert Dahlgren in Tommy Rustad, zaradi prekinitve kvalifikacij, zadovoljiti z desetim in enajstim štartnim položajem.
 
Ekblom je vodil ves čas dirke. Björk je izgubil nekaj mest na startu, vendar je skozi dirko pridobil vse nazaj in v zadnjem krogu celo lovil Ekbloma. Na koncu je ciljno črto prečkal drugi.
 
“To mora biti dirka leta! Velika hvala ekipi, naš Jan Andersson je pripravil odlično vozilo. Nisem mogel ujeti Ekbloma, vendar dvojna zmaga za Volvo pomeni veliko,” je dejal Björk.
 
Dahlgren in Rustad  sta imela veliko težje delo s startnih položajev; vendarle je Dahlgren osvojil peto mesto, medtem ko Rustad, s povsem drugačnim avtomobilom kot na začetku dirke, enajsto.
 
Volvo Polestar je s temi rezultati povečal svoje vodstvo v skupnem seštevku voznikov, ekip in konstruktorjev. Do konca sezone so ostale še 3 dirke, naslednja že 1. septembra v Anderstorpu.