Vodenje SEAT-a prevzel Jürgen Stackmann

Aktualno

Jürgen Stackmann (51) bo s 1. majem 2013 imenovan za predsednika upravnega odbora družbe SEAT S.A. Na tej funkciji bo nasledil Jamesa Muira (54), ki bo prevzel eno od vodstvenih funkcij v koncernu Volkswagen in bo poročal neposredno upravi.  Jürgen Stackmann je bančnik in diplomirani ekonomist. Svojo poklicno pot je začel leta 1989 pri Fordu. Za to […]

Jürgen Stackmann (51) bo s 1. majem 2013 imenovan za predsednika upravnega odbora družbe SEAT S.A. Na tej funkciji bo nasledil Jamesa Muira (54), ki bo prevzel eno od vodstvenih funkcij v koncernu Volkswagen in bo poročal neposredno upravi. 

Jürgen Stackmann je bančnik in diplomirani ekonomist. Svojo poklicno pot je začel leta 1989 pri Fordu. Za to znamko je opravljal različne odgovorne funkcije v Nemčiji in Veliki Britaniji, med drugim je bil direktor trženja za nemške tovarne, podpredsednik trženja pri družbi Ford Europa v Londonu in nazadnje generalni direktor prodaje in trženja za nemške tovarne. Koncernu Volkswagen se je Stackmann pridružil leta 2010, kjer je bil najprej v družbi ŠKODA AUTO a.s. odgovoren za področje prodaje in trženja. Od septembra 2012 je bil Stackmann direktor trženja za koncern Volkswagen in znamko Volkswagen Osebna vozila.

seat leon obala 2013

James Muir je po študiju nemškega jezika in književnosti ter evropskega trženja svojo kariero začel leta 1987 v prodaji pri družbi Ford UK. Do sredine leta 2001 je tam opravljal odgovorne funkcije, nazadnje kot vodja trženja servisnih storitev. Potem je pri družbi Mazda Europe prevzel naloge direktorja projektov, nato pa je pri družbi Mazda UK postal izvršni direktor. Leta 2003 je Muir kot podpredsednik prodaje prevzel odgovornost za prodajo pri Mazda Europe, leta 2005 pa je postal predsednik in izvršni direktor družbe Mazda Europe. Septembra 2009 je Muir postal predsednik uprave družbe SEAT S.A. in je prispeval k uspešnemu prestrukturiranju podjetja.