V Sloveniji sta Renault in BMW najbolj poznana

Zanimivosti

V GfK Slovenija so preverili, koliko znamk osebnih avtomobilov Slovenci poznajo in katerih se najprej spomnijo. Izvedli so CAWI raziskavo preko spleta in ugotovili, da ljudje pri nas v povprečju poznajo 14 različnih znamk avtomobilov, pri čemer so moški nekoliko večji poznavalci, saj so v povprečju navedli tri znamke več kot ženske (15 proti 12). […]

V GfK Slovenija so preverili, koliko znamk osebnih avtomobilov Slovenci poznajo in katerih se najprej spomnijo. Izvedli so CAWI raziskavo preko spleta in ugotovili, da ljudje pri nas v povprečju poznajo 14 različnih znamk avtomobilov, pri čemer so moški nekoliko večji poznavalci, saj so v povprečju navedli tri znamke več kot ženske (15 proti 12).

Raziskava je tudi pokazala, da sta Slovencem najbolj poznani znamki osebnih avtomobilov Renault in BMW, ki ju pozna več kot tri četrtine vprašanih, poleg tega pa sta bila mnogo pogosteje kot ostale znamke vozil navedena kot prva znamka, ki se ju spomnijo. Zanimiv podatek pa razkriva, da je Volkswagen, ki je druga najpogostejša znamka na slovenskih cestah, po prepoznavnosti šele na petem mestu, s slabo tretjino navedb.

razsiakva-prepoznavnost

Vir: GfK Slovenija, CAWI (n=512), maj 2015

prepoznavnost-avtomobilskih-znamk

Vir: GfK Slovenija, CAWI (n=512), maj 2015