Tudi novi Opel ADAM s FlexFixom

Aktualno

Ob svetovni premieri na avtomobilskem salonu v Parizu (od 29. septembra do 14. oktobra 2012) bo Oplov novi modni mali avtomobil odkril številne lastnosti, s katerimi je urbana mobilnost preprostejša. Obiskovalci Oplovega razstavnega prostora bodo…

Ob svetovni premieri na avtomobilskem salonu v Parizu (od 29. septembra do 14. oktobra 2012) bo Oplov novi modni mali avtomobil odkril številne lastnosti, s katerimi je urbana mobilnost preprostejša.
 

Obiskovalci Oplovega razstavnega prostora bodo namreč poleg ostalih rešitev spoznali tudi njegov integriran nosilec koles FlexFix. Nosilec je na voljo za doplačilo. Ta rešitev ostaja ekskluzivno Oplova in zagotavlja lastnikom ADAMA, da se popolnoma vključijo v sodobno urbano mobilnost, za volanom avtomobila ali na kolesu. Nosilec koles FlexFix zmore lastnikom ADAMA uspešno pomagati pri preseganju stresnosti gneče mestnega življenja. Nosilec namreč omogoča povsem spontano uporabo kolesa, glede na trenutne želje in ob upoštevanju vremena, razmer v prometu in okolja.

A7D8EA16-ECE5-11E1-AAD9-91B165B94067

Nosilec koles FlexFix je integriran v zadnji odbijač in je tako vedno na voljo. Ročno nastavljiv je preprost za uporabo, brez slehernega orodja in pripomočkov. Ko ni v uporabi je skorajda neopazno potisnjen v zadnji odbijač. Nosilec Opel ADAMA s ključavnico je mogoče obremeniti s 30 kg, kar omogoča tudi prevoz e-koles. Poseben adapter omogoča namestitev dodatnega kolesa, oziroma dodatno obremenitev 20 kg. Z njim postane FlexFix prilagodljiva rešitev za dva.

Zahvaljujoč nizki nakladalni višini je mogoče kolo preprosto vpeti na trden in do uporabnika prijazen nosilec na vzdolžnih nosilcih na zadnjem delu vozila. Varno vpetje kolesa pred vožnjo je tako ergonomično in prijazno do hrbta, povsem drugačno od strešnih nosilcev koles, pri katerih je potrebno kolesa dvigniti na streho, nad glavo. Tudi ko je na njemu kolo, oziroma dve kolesi, je možen odklon nosilca, tako da se vrata prtljažnika ADAMA odprejo brez težav in je omogočen preprost dostop v prtljažnik.

S sistemom FlexFix se lahko vsi, ki jih navdušuje vožnja s kolesom odpeljejo kadarkoli kamorkoli, ne le v urbanih okoljih. Še posebej na podeželje ob koncu tedna.

Uskladitev ADAMA z osebnim okusom omogočajo sicer še tri stopnje opremljanja – ADAM JAM, ADAM GLAM in ADAM SLAM. Ob tem lahko kupci izbirajo med številnimi barvami zunanjosti in notranjosti, dekorjem in oblazinjenjem, kakor tudi med ostalimi dizajnerskimi elementi premijskih razsežnosti.

Prodaja Opel ADAMA bo stekla ob njegovi svetovni premieri v Parizu (na nekaterih trgih), v prodajne salone pa bo avtomobil zapeljal v začetku leta 2013.