To je prvi slovenski predstavnik znamke BMW M

Zanimivosti

Mož hladne glave in vroče krvi, podjetnik, najuspešnejši slovenski akrobatski pilot Peter Podlunšek, ki je od leta 2014 dalje tudi tekmovalni pilot svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, je postal prvi slovenski predstavnik BMW M. Peter je na svetovnem prvenstvu Red v zračnih dirkah v razredu Challenger lansko leto zasedel drugo mesto, poleg tega pa […]

Mož hladne glave in vroče krvi, podjetnik, najuspešnejši slovenski akrobatski pilot Peter Podlunšek, ki je od leta 2014 dalje tudi tekmovalni pilot svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, je postal prvi slovenski predstavnik BMW M.

Peter je na svetovnem prvenstvu Red v zračnih dirkah v razredu Challenger lansko leto zasedel drugo mesto, poleg tega pa je v isti sezoni še trikrat stal na zmagovalnih stopničkah. Letos mu je z uvrstitvijo v elitni razred Master uspel veliki met, uradno najhitrejši slovenski motošportnik je tako postal del druščine 14-ih najboljših pilotov ter del najvišje kategorije najhitrejše motošportne serije na svetu.

Letošnjo sezono je začel z dvanajstim mestom v Abu Dabiju in izjemnim osmim mestom v Spielbergu.

Karkoli letošnje poletje pa Peter ne bo strašil samo ptic na nebu, ampak, s svojim novim superšportnim avtomobilom, tudi na cesti. Slovenski letalski as se je za BMW M znamko odločil prav zaradi dinamičnosti, veselja in inovativnost znamke, ki so lastnosti, s katerimi se opiše tudi sam. Avtomobili BMW M ga spominjajo na letalsko kabino po kvaliteti, varnosti in ekskluzivnosti, ki jih vozila te znamke utelešajo.

Povezavo med znamko in svojo ekipo pa vidi tudi Podlunšek:

“Sodelovanje z znamko BMW M, ki se je odločila, da me podpre kot pilota razreda Master svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, jemljem kot veliko čast in še večjo odgovornost. M kot motivacija torej! Gre za znamko, ki je v več kot štirideset letih postala kultna in ima danes skoraj mistično moč. Mislim, da je BMW M ekipi Peter Podlunšek Racing pisan na kožo, saj ima z našim športom in filozofijo veliko skupnega. Črka M BMW vozilu pomeni motošport v najčistejši obliki, sam pa sem predstavnik najhitrejše motošportne serije na svetu. Tako kot inženirji linije M snujejo avtomobile na način, da vanje vdihnejo čim več dirkaške duše, se tudi tehnik naše ekipe s sodelavci loteva našega dirkalnega letala Edge 540 V2. Nizko, natančno in izjemno hitro letenje med piloti na zračni progi v človeku vzbuja podobne občutke, kot jih ima, če izkusi moč popolnega cestnega dirkalnika. Črka M pomeni nič manj kot vrhunskost in to je tisto, za kar si prizadevam tudi sam: na tekmovalni progi, med akrobatskim letenjem, v poslu in v vsakdanjem življenju.”