Akrapovič razširil svojo ponudbo izdelkov za Mercedes-AMG

Zanimivosti

Slovenski strokovnjak za športne izpušne sisteme je svojo ponudbo razširil s še enim impresivnim izpušnim sistemom, in sicer je na trg poslal izpušni sistem iz linije Evolution iz titana za Mercedes-AMG C 63 in C 63 S (limuzino (W205) ter T-model (S205). Elegantni izpušni sistem je izdelan iz ultralahkih titanovih zlitin, njegovo podobo pa zaokrožajo […]

Akrapovic AMG

Slovenski strokovnjak za športne izpušne sisteme je svojo ponudbo razširil s še enim impresivnim izpušnim sistemom, in sicer je na trg poslal izpušni sistem iz linije Evolution iz titana za Mercedes-AMG C 63 in C 63 S (limuzino (W205) ter T-model (S205).

Elegantni izpušni sistem je izdelan iz ultralahkih titanovih zlitin, njegovo podobo pa zaokrožajo ročno izdelani izhodi iz ogljikovih vlaken mat videza. Z njim lahko zamenjamo osnovni serijski ali športni serijski izpuh Mercedes-AMG-ja C 63 in C 63 S.

Izpušni sistem iz linije Evolution vključuje dva dušilca z ventiloma iz titana, ulitima v Akrapovičevi livarni, in unikatno aktivno X-povezavo, prav tako izdelano v livarni podjetja. Ultralahka aktivna X-povezava vključuje loputo, ki zagotavlja optimalni zvok in zmogljivost pri vseh načinih vožnje.

Akrapovic_for_Mercedes-AMG_C_63-(1)

Aktivna X-povezava poskrbi za dva različna zvočna profila in omogoča tri različne nastavitve zvoka. Pri načinih vožnje Comfort in Sport je X-povezava odprta, kar omogoča bolj tekoč in prefinjen zvok z višjimi frekvencami. Pri načinu Comfort sta zadnja ventila pri nizkih vrtljajih zaprta, kar omogoča tišjo in udobnejšo vožnjo, pri načinu Sport pa sta običajno odprta, kar poskrbi za športen, a še vedno prefinjen zvok s poudarjenimi višjimi frekvencami. V načinih Sport+ in Race je srednji ventil zaprt, zadnja ventila pa sta odprta. Akrapovičevi zvočni inženirji so izpušni sistem oblikovali tako, da proizvaja čim boljši zvok ter poskrbi za intenzivno športno rohnenje osemvaljnika, ne da bi to vplivalo na značilni AMG-jev zvok. Opcijski Akrapovičev Sound Kit vozniku omogoča, da nastavi zvok ne glede na izbrani način vožnje avtomobila. Z njim lahko temeljito spremenimo zvok in je zato priporočljiva nadgradnja pri zamenjavi osnovnega serijskega izpušnega sistema.

Izpušni sistem iz linije Evolution poleg tega poveča zmogljivost v primerjavi s serijskim sistemom, saj prinaša dodatnih 5,9 kW (8 KM) pri 2.000 vrtljajih in poveča navor (za 27,9 Nm pri 1.850 vrtljajih). Z ogromnim prihrankom na teži (sistem je za 45 odstotkov lažji od osnovnega serijskega) in povečano zmogljivostjo je izpušni sistem iz linije Evolution zares impresiven dodatek, hkrati pa zaradi manjše teže izboljša tudi vodljivost avtomobila.

Izpušni sistem iz linije Evolution iz titana ima homologacijo ECE, saj ne posega v območje katalizatorjev, zaradi česar gre za nadgradnjo, ki je izredno preprosta za montažo. Ne potrebuje dodatnih nastavitev elektronske krmilne enote (ECU), saj preprosto deluje po načelu »vklopi in igraj«, v kompletu pa so zraven tudi lahko razumljiva navodila za montažo.

Avtomobili Mercedes-AMG C 63, C 63 S limuzina in T-Model so osupljivi športniki z neverjetno močjo in privlačnim zvokom, vse te značilnosti pa lahko še izboljšamo z izjemnim Akrapovičevim izpušnim sistemom iz linije Evolution iz titana, ki poveča zmogljivost in elegantnost teh mogočnih avtomobilov, hkrati pa poskrbi za enkratno zvočno podlago.