Svetovna premiera nove Volkswagen Santane

Aktualno, Novosti

Druga generacija Volkswagen Santane, ki je prava prodajna uspešnica na Kitajskem, se predstavlja v povsem prenovljeni podobi. S skoraj štirimi milijoni prodanih vozil sodi Volkswagen Santana med najuspešnejše modele na kitajskem trgu.

Druga generacija Volkswagen Santane, ki je prava prodajna uspešnica na Kitajskem, se predstavlja v povsem prenovljeni podobi.

 
S skoraj štirimi milijoni prodanih vozil sodi Volkswagen Santana med najuspešnejše modele na kitajskem trgu. Ta klasična limuzina je tam postala sinonim za mobilnost.
 
E0FEA378-27DF-11E2-9EBC-E7A465B94067
 
Sredi 80. let prejšnjega stoletja je Volkswagen z modelom Santana na Kitajskem spodbudil mobilnost celotnega naroda in hkrati položil temeljni kamen za dolgoročno partnerstvo s kitajsko avtomobilsko industrijo in za novo dobo proizvodnje avtomobilov. Danes, 29 let pozneje, je Santana pojem kakovosti priznanega proizvajalca in zavedanja tradicije.
 
Nova Santana je zasnovana povsem na novo, skladno z aktualnimi Volkswagnovimi jasno strukturiranimi in prečiščenimi oblikovalskimi potezami. Inteligenten prostorski koncept in 2.603 mm dolga medosna razdalja zagotavljata, da je v predelu zadnje klopi na voljo bistveno več prostora za noge, večji pa je tudi prtljažnik (480 l). Pri razvoju nove generacije je bila glavna pozornost namenjena varnosti, udobju in kakovostnemu oblikovanju. Tako je Santana (odvisno od izvedbe) serijsko ali opcijsko opremljena npr. s sistemom ABS, čelnima varnostnima blazinama, stranskimi varnostnimi blazinami in varnostnimi blazinami za glavo, elektronskim stabilizacijskim programom (ESC), ročno ali avtomatsko klimatsko napravo, električnim strešnim oknom, aluminijastimi platišči, parkirnim sistemom in usnjenim oblazinjenjem. Kitajski kupci lahko izbirajo med izvedbami Trendline, Comfortline in Highline.
 
Pogonsko moč ustvarjajo izključno štirivaljni atmosferski bencinski motorji iz nove družine EA 211. Te inovativne aluminijaste agregate s štiriventilsko tehniko in izpušnim zbiralnikom, ki je integriran v glavi motorja, odlikuje izjemna učinkovitost. 1,4-litrski motor razvije moč 66 kW (90 KM) in dosega povprečno porabo samo 5,9 l goriva na 100 km; pri 1,6-litrskem motorju znaša moč 81 kW (110 KM), povprečna poraba goriva pa 6,0 l/100 km. Poraba goriva in emisije CO2 so do 28 odstotkov manjše kot pri prejšnjem modelu.
 
Volkswagen je novo Santano svetovni javnosti slovesno razkril pretekli teden v matični tovarni v Wolfsburgu, kjer je nastala tudi prva generacija tega modela. Predstavitve se je udeležil prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG.
 
Novo Santano bo na Kitajskem izdelovala družba Shanghai Volkswagen Automotive.