Stankovič znova v formuli

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Vladimir Stankovič letos znova za volanom enosedežnika. Začasni prestop v dvolitrski razred formul, predvideni nastopi na dirkah evropskega in slovenskega prvenstva. Tradicionalni začetek sezone v avstrijskem Rechbergu. Vladimir Stankovič, večkratni prvak Slovenije in centralne Evrope, ki bo letos vozil za ljubljanski klub Zvezda, bo začel dirkalno sezono za volanom formule 3 Dallara STV. Po lanskih […]

Vladimir Stankovič letos znova za volanom enosedežnika. Začasni prestop v dvolitrski razred formul, predvideni nastopi na dirkah evropskega in slovenskega prvenstva. Tradicionalni začetek sezone v avstrijskem Rechbergu.

Vladimir Stankovič, večkratni prvak Slovenije in centralne Evrope, ki bo letos vozil za ljubljanski klub Zvezda, bo začel dirkalno sezono za volanom formule 3 Dallara STV. Po lanskih nastopih v prototipu Osella FA30 se Stankovič vrača v kokpit enosedežnika: »Izbira dirkalnika za letošnjo sezono je bila izjemno težka. Kljub želji, da bi ostal v trilitrskem prototipu, sem izbral bolj racionalno in finančno mnogo bolj ugodno opcijo, ki mi bo zagotovila večje število nastopov. Dallara STV sicer sodi v dvolitrski razred formul, po zmogljivostih pa gre za nekakšen hibridni dirkalnik med formulo 3 in formulo 3000. Za bolid bo skrbelo izkušeno češko moštvo Milana Svobode, ki mi bo omogočilo vrhunske dirkalne pogoje. Poleg zmag v razredu pričakujem tudi visoke skupne uvrstitve, celo stopničke v generalni uvrstitvi na nekaterih dirkah. Seveda bom za to potreboval tudi kanček športne sreče.«

dallara formula 3 2013

Gorsko-hitrostna dirka v Rechbergu  bo znova pritegnila vse najboljše evropske gorsko hitrostne dirkače. Od rekordnega števila 263 prijavljenih dirkačev, jih bo v kokpitih formul ali prototipov sedelo 50, največji favorit za zmago v skupnem seštevku je tudi letos aktualni evropski prvak Simone Faggioli.

V razredu dvolitrskih formul se bo Stankovič pomeril s 15-imi tekmeci.

Trenigi v Rechbergu so na sporedu v soboto 27. aprila od 9. ure naprej, medtem ko dan pozneje pa sta ob isti uri na sporedu dve tekmovalni vožnji.