Slovenski avto leta 2019 Ford Focus, odlikujejo odlične lastnosti

Zanimivosti

Novi Ford Focus je vsekakor premešal karte v nižjem srednjem razredu vozil. Focus se je že od nekdaj odlikoval z odličnimi voznimi lastnostmi ter s svojo dinamičnostjo v vožnji, kar pa je z novim modelo le še nadgradil.

Z novo obliko in novimi detajli se Ford Focus lahko pohvali z več prostora. Nova oblika vozila je tako povečala prostor potniške kabine. Daljša je medosna razdalja, ki omogoča opazno več prostora za kolena za potnike na zadnjih sedežih. Razlika med prejšnjim modelom Focusa in novim Focusom je v dolžini. Le ta je za dva centimetra daljši od svojega predhodnika.

Ford je poskrbel tudi za karavansko obliko Ford Focusa, ki je namenjen predvsem tistim, ki potrebujejo še več prostora v vozilu. Ford Focus se lahko pohvali s prostornino prtljažnika 375 litrov, med tem, ko se pri karavanski obliki lahko pohvali z kar 608 litri prostornine.

Novost pri Ford Focusu je prostoročno parkiranje, kar bo olajšalo marsikatero parkiranje v mestnih jedrih. Ta sistem ne vrti le samo volana in koles, temveč tudi samodejno zavira.

Zasluženo je prejel naziv Slovenski avto leta 2019, saj ponuja odličen paket za kupca (ogromna izbira, cenovna dostopnost, dobri varnostno – asistenčni sistemi …).

Da je vožnja za uporabnika še prijetnejša, vozilo omogoča samodejno vožnjo v koloni in uravnavanje hitrosti skladno s prometno signalizacijo za dovoljeno hitrost.

Notranjost in armatura v vozilu je precej klasično oblikovan, zato je toliko bolj prijazen in uporaben za uporabnika oziroma voznika. Na osrednjem delu armature se nahaja zaslon za prikaz različnih podatkov, ki je postavljen na visoko na sredini armaturne plošče in omogoča odlično preglednost.

Še ena novost, ki odlikuje novega Ford Focusa je projecirni prikazovalnik (head up), s katerim je koncentracija in pogled na promet še večje.

Headup Display_

Ford Focus je na voljo z različnimi motorji, glaven izmed teh pa je bencinski trivaljnik, ki se ponaša z večkratnim nazivom “Mednarodni motor leta“.

Ford Focus je na voljo med različnimi ravnmi opreme med katerimi sta tudi Vignale in ST line, prav tako je na voljo tudi oblika Ford Focusa Active, ki je prepoznavna oblika z malenkost dvignjenim podvozjem in je primerna tudi za različne terene.

V Summit avtu d.o.o., na Flajšmanovi 3 v Ljubljani, si lahko novega Ford Focusa ogledate in se prijavite na tesno vožnjo.

Summit avto