Sedeži dobrega počutja za novo Opel Astro

Zanimivosti

Nova Opel Astra bo premierno sicer predstavljena na mednarodni avtomobilski razstavi IAA v Frankfurtu med 17. in 27. septembrom a danes že vemo, da ponujajo nadstandardne, do hrbtenice posebej prijazne sedeže, ki jih je mogoče nastaviti v 18 smeri. Astra je lažja, učinkovitejša in opremljena z najsodobnejšo tehnologijo. Med njene najnaprednejše rešitve sodi tudi napredna tehnologija zasnove […]

Nova Opel Astra bo premierno sicer predstavljena na mednarodni avtomobilski razstavi IAA v Frankfurtu med 17. in 27. septembrom a danes že vemo, da ponujajo nadstandardne, do hrbtenice posebej prijazne sedeže, ki jih je mogoče nastaviti v 18 smeri.

Astra je lažja, učinkovitejša in opremljena z najsodobnejšo tehnologijo. Med njene najnaprednejše rešitve sodi tudi napredna tehnologija zasnove in izvedbe sedežev, za kar najbolj sproščeno vožnjo. Premijski Oplovi ergonomični sedeži s certifikatom AGR (kampanja za zdravo hrbtenico), zagotavljajo izjemno udobno sedenje na dolgih potovanjih.  Med ostalim jim je mogoče nastaviti tudi širino bočne opore in jih oplemenititi še s sistemom masiranja, spominom nastavitev in prezračevanjem (opcijsko).

Ob tem zagotavljajo več vsestranskega razkošja tudi zadnji sedeži. Poleg več prostora za noge potnikov zadaj, sta lahko stranska zadnja sedeža opremljena tudi s sistemom ogrevanja.

Deset kilogramov lažji sedeži

Razvoj sedežev nove Astre je bil zagnan pred petimi leti. V razvojni skupini je delovalo več kot 100 strokovnjakov različnih strok.

»Ker so sedeži sorazmerno zajeten del notranjosti, mora biti njihov razvoj, od začetka vključen v razvoj celotnega vozila. Sedeži morajo namreč biti v avtomobil nameščeni do milimetra natančno v vse smeri,« pravi Andrew Leuchtmann, direktor GME Interiors.

Sedeži imajo tudi znaten vpliv na maso avtomobila. Zato so razvojni inženirji novih sedežev natančno proučili sleherni sestavni del.

sedez-nastavitve-astra-2015

Wellness masaža ter klimatski nadzor s hlajenjem in ogrevanjem

Vloga sedežev ni le ta, da so vozniki v njih varno vpeti. Sedeži morajo zagotavljati tudi najvišjo raven udobja, vključno z ogrevanjem ali ohlajevanjem. Zato so sedeži nove Astre opremljeni s pasivnim klimatskih sistemom, z zračno prepustnimi prevlekami in luknjičasto poliuretansko peno. S tovrstnimi materiali je omogočeno odstranjevanje vlage med sedežem in telesom, kar predstavlja uravnavanje mikroklime v sedežih. Premijski ergonomični sedeži nove Astre zmorejo voznika in sovoznika greti ali hladiti. Poleti namreč majhni ventilatorji odsesavajo zrak in s tem odstranjujejo vlago s telesa. Pozimi pa integriran grelniki zagotavljajo prijetno toplo sedenje vozniku in sopotniku spredaj ter tudi potnikoma na stranskih zadnjih sedežih. Kdor si zaželi avtomobil spremeniti v mobilni center dobrega počutja pa na dolgih poteh s preprostim pritiskom na stikalo zažene delovanje masaže. Po dolgih urah vožnje tako prispe na cilj popolnoma sproščen, brez sledu utrujenosti in brez najmanjših bolečin.