Nova Astra za dirkalno stezo: Opel povečuje dirkaško floto

Avtomobilizem, KHD, Šport

Opel bo obogatil svoje avtomobilsko športno udejstvovanje tudi z novo Astro. Samostojnim tekmovalcem bo ponudil dirkaško izpeljanko novega avtomobila, ki bo premierno predstavljen na septembrskem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu. Športni oddelek izdelovalca avtomobilov Rüsselsheima bo namreč razvil novi dirkalnik za cestno-hitrostne dirke domače in mednarodne serije TCR.  Serija TCR, ki se je začela leta 2015 sloni na […]

Opel bo obogatil svoje avtomobilsko športno udejstvovanje tudi z novo Astro. Samostojnim tekmovalcem bo ponudil dirkaško izpeljanko novega avtomobila, ki bo premierno predstavljen na septembrskem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu. Športni oddelek izdelovalca avtomobilov Rüsselsheima bo namreč razvil novi dirkalnik za cestno-hitrostne dirke domače in mednarodne serije TCR. 

Serija TCR, ki se je začela leta 2015 sloni na konceptu treh stebrov – domačega in mednarodnega prvenstva ter globalne serije TCR. Vsi trije nivoji imajo popolnoma enake tehnične zahteve, zato bo dirkalnik brez modifikacij mogoče uporabiti v svetovnem merilu. Gnal ga bo dvolitrski bencinski motor s turbinskim polnilnikom največje moči 330 KM in največjega navora 410 Nm.

2015 08 05_Opel-Astra_motorsports_ front _widertrack

»Dirkalniki izpeljani iz serijskih avtomobilov so bili vedno izjemnega pomena za Opel. Ob tem filozofija nove dirkaške serije TCR v popolnosti sovpada z našo filozofijo podpore športnemu udejstvovanju samostojnih, privatnih dirkačev. Prav tem želimo zagotoviti primerno platformo za vznemirljivo in uspešno udejstvovanje s sprejemljivimi stroški,« pravi direktorica marketinga Opel Group Tina Müller.

Opel Astra TCR je še v fazi razvoja in natančne tehnične značilnosti dirkalnika bodo objavljene naknadno. Testiranje novega dirkalnika se bo začelo oktobra letos.