Seat Mii z mladostnim dizajnom

Aktualno, Novosti

Z modelom Mii Seat predstavlja avto za sodoben mestni življenjski slog. Športni mediteranski dizajn, ki daje pečat znamki Seat, združuje s kakovostjo izdelave in s številnimi možnostmi za uresničitev individualnih želja. Pri tem naj bi bil Mii zaradi dobrega razmerja…

Z modelom Mii Seat predstavlja avto za sodoben mestni življenjski slog. Športni mediteranski dizajn, ki daje pečat znamki Seat, združuje s kakovostjo izdelave in s številnimi možnostmi za uresničitev individualnih želja. Pri tem naj bi bil Mii zaradi dobrega razmerja med vrednostjo in ceno ter zaradi nizkih stroškov vzdrževanja idealna izbira za marsikateri žep – in tudi to je značilno za Seat. Na domačem, španskem tržišču se bo prodaja modela Mii začela še pred koncem leta 2011, ostala Evropa pa bo sledila spomladi 2012.

 

DFAC25BC-EF1A-11E0-B7C1-83A166B94067Mii v dolžino meri 3,56 m in ima tako pravšnjo velikost za sodoben mestni življenjski slog. Najprej se bo predstavil v dvovratni različici, leta 2012 pa bo na ceste zapeljala še izvedba s štirimi vrati. Poleg tega se lahko pohvali z enim največjih prtljažnikov v svojem razredu. Njegova prostornina znaša 251 l, pri podrtem naslonjalu zadnjih sedežev pa se poveča na celih 951 l.

Zaradi dosledne lahke gradnje osnovna masa modela Mii znaša le 854 kg. V pretežni meri je izdelana iz jekel visoke trdnosti, deloma pa tudi iz toplotno preoblikovanih jekel. Zaradi izjemne togosti daje občutek vrhunske kakovosti in zagotavlja odlično pasivno varnost. Serijske stranske zračne blazine imajo izjemno veliko površino in v primeru trčenja zaščitijo glavo in zgornji del telesa.

Nova 1,0-litrska bencinska motorja s 44 kW (60 KM) in 55 kW (75 KM) v kombinaciji z nizko maso zagotavljata lahkotno dinamičnost in učinkovitost: Mii Ecomotive pri emisijah CO2 dosega vzorno nizko vrednost 97 g/km. Mii ima vodilno vlogo tudi pri inovativnih tehnologijah: tako na primer City Safety Assist zvišuje raven varnosti v mestih, SEAT Portable System pa na povsem nov način združuje funkcije razvedrilnega sistema, navigacije, telefona in avtomobila.

Glede na najvišjo hitrost 160 km/h oz. 171 km/h znaša poraba goriva omenjenih motorjev samo 4,5 oz. 4,7 l na 100 km. Prostornina rezervoarja za gorivo znaša 35 l, kar pomeni, da vozilo dosega velik akcijski radij ob nizkih obratovalnih stroških. Posebej varčni sta izvedbi Ecomotive – tudi ta motorja razvijeta moč 44 kW (60 KM) in 55 kW (75 KM). V kombinaciji s sistemom start-stop, sistemom za rekuperacijo in drugimi ukrepi za večjo učinkovitost za 100 km poti porabita samo 4,2 l goriva, kar ustreza emisiji 97 g CO2 na km. Kasneje bo mali SEAT na voljo še z motorjem na stisnjeni zemeljski plin (CNG), pri katerem bo emisija CO2 še bistveno manjša, in sicer samo 86 g/km. To pomeni, da je Mii eden izmed najbolj okolju prijaznih avtomobilov na svetu. Za Mii je poleg ročnega menjalnika na voljo tudi avtomatizirana menjalniška enota, pri kateri za prestavljanje skrbita dva elektromotorja.

“Novi Mii je popolni partner za mestni vsakdanjik. Je mladosten in svež, premišljen do najmanjše podrobnosti, obenem pa se ponaša z optimalno kakovostjo. Mii prinaša jasno identiteto znamke Seat v segment malih mestnih avtomobilov  in osvojil bo pomemben del tega trga,” je povedal James Muir, predsednik uprave družbe SEAT, S.A. “Mii je zato pomembna razširitev Seat-ove produktne palete in jasen nadaljnji korak v strategiji našega podjetja. Z modelom Mii začenjamo najobširnejšo modelsko ofenzivo v zgodovini znamke Seat.”

Ponudba opreme – športni šik ali šik športnost

Tri izvedbe opreme, dva paketa dekorativnih elementov in bogata ponudba dodatne in dopolnilne opreme vsakemu kupcu omogočajo, da Mii prilagodi svojemu življenjskemu slogu, okusu in zahtevam. Že osnovni model ima vse, kar je potrebno za varnost in užitek pri mestni vožnji – na primer ABS ali nastavljiv volanski drog, stranske zračne blazine ali pritrdišča Isofix in Top Tether. Še več opreme vključujeta izvedbi Reference in Style, slednja na primer električni pomik stekel in centralno zaklepanje.

Raje bolj šik ali bolj športno? Paketa Chic in Sport, ki ponujata posebne barve in dekorje, kupcem omogočata, da notranjosti vozila vtisnejo individualni pečat. Vsak paket vključuje aluminijasta platišča in usnjeni volan. Paket Chic poleg tega obsega kromirane elemente za več elegance, paket Sport pa zatemnjena stekla in športno nastavitev podvozja za več dinamike.