Prišel je novi Citroën C-Elysee

Novosti

Triprostorska limuzina za mednarodno tržišče C-Elysée zaznamuje dvojni uspeh tržne znamke, prodajni uspeh z več kot 400 tisoč prodanimi primerki od vstopa na tržišče konec leta 2012 na velikih trgih, kot so Kitajska, Turčija in Alžirija, ter športni uspeh s tremi naslovi svetovnega prvaka med konstruktorji na prvenstvu FIA WTCC. Oblikovanje novega modela se je spremenilo, […]

Triprostorska limuzina za mednarodno tržišče C-Elysée zaznamuje dvojni uspeh tržne znamke, prodajni uspeh z več kot 400 tisoč prodanimi primerki od vstopa na tržišče konec leta 2012 na velikih trgih, kot so Kitajska, Turčija in Alžirija, ter športni uspeh s tremi naslovi svetovnega prvaka med konstruktorji na prvenstvu FIA WTCC.

Oblikovanje novega modela se je spremenilo, odslej ima izrazitejši sprednji del, zadnje luči 3D, nov okrasni profil, nova 16-palčna lita platišča in dve novi barvi karoserije. Vozilo, ki je priljubljeno zaradi udobja in kakovosti bivanja, ki ju nudi, so obogatili s tehnologijami za lažjo vožnjo, med drugim s sistemoma Citroën Connect Radio in Citroën Connect Nav s 7-palčnim zaslonom na dotik.

Model bo naprodaj od prvega četrtletja leta 2017.

Nova, bolj stilska oblika

Nova prednja okrasna maska in kroman simbol znamke sta podaljšana in se zlijeta z žarometi. Žarometi so oblikovno povsem prenovljeni. So večji in imajo vgrajena dva kromana stožca, ki poskrbita za sodoben videz. Zaradi neprekinjene povezave med prednjo okrasno masko in žarometi je vozilo videti širše. Vtis še okrepi vodoravno oblikovana vstopna odprtina za zrak v spodnjem delu odbijača, ki se povezuje z novo dekoracijo meglenk. Zaradi vseh teh delov ima vozilo na pogled boljšo lego na cesti in obenem boljšo zaščito. Seveda so nad meglenkami nameščene tudi signaturne luči z diodami LED, ki poudarjajo izstopajoč nov prednji del.

Na zadnjem delu ima novi C-Elysée vgrajene luči s trirazsežnim učinkom, ki so postale podpis znamke Citroën. Tudi te luči krepijo občutek širine vozila in njegove elegance. Za pogled od strani sta s 16-palčnimi kolesi na voljo dve novosti, dvobarvni okrasni pokrovi “3D” in lita platišča z diamantno dodelavo “San Diego”. Obe novosti sta bili zasnovani s ciljem poudariti dinamičnost in kontrast silhuete in se skladata z novim sprednjim delom. Karoserija bo na voljo še v dveh novih, sodobnejših barvnih odtenkih: v modri Lazuli Blue, ki nadomešča modro Teles, in sivi Acier, ki nadomešča sivo Aluminium.

Copyright William Crozes @ Fighting Fish

Večje udobje in sodobne tehnologije

Novi C-Elysée, ki je priljubljen zaradi svojega udobja in kakovosti bivanja, je rezultat strokovnega znanja znamke s področja podvozja, kakovosti in tehnologije. Ponuja dobro ravnotežje za tiste kupce, ki iščejo privlačno in dostopno limuzino. Ponaša se z odlično lego na cesti, zato je udobno vozilo za dolge vožnje po vseh vrstah cest. Navzven je kompakten, hkrati pa v notranjosti pri zadnjih sedežih ponuja toliko prostora kot večji modeli in ima velik 506-litrski prtljažnik. Citroën C-Elysée je sodobna in prostorna, izrazito elegantna in robustna limuzina.

Post-production : Astuce Productions

Vozilo, zvesto filozofiji Citroëna, ki želi ponujati intuitivne tehnologije za dobro počutje, je odslej opremljeno s kamero za vzvratno vožnjo in najsodobnejšim povezanim avtoradiem ter navigacijo na 7-palčnem zaslonu na dotik:

  • CITROËN Connect Radio: z novo generacijo 7-palčnega zaslona na dotik je upravljanje še bolj tekoče in odzivno po zaslugi kapacitivne tehnologije. Tu so zbrane naslednje funkcije: telefonija s tehnologijo Bluetooth (dostop do imenika v telefonu in upravljanje dveh klicev), večpredstavnost z možnostjo poslušanja glasbe s pametnega telefona, možnost iskanja aplikacij s pametnega telefona z uporabo funkcije Mirror Screen (Android Auto in CarplayTM), večpredstavnost s štirimi zvočniki in radiem AM/FM (z obvolanskimi upravljalnimi stikali). Za še enostavnejšo uporabo je odslej na voljo prepoznavanje govora, ki omogoča upravljanje telefonije in medijev.
  • CITROËN Connect Nav: sistem Citroën Connect Radio spremlja tudi nov navigacijski sistem 3D, ki deluje na dotik in je povezan v realnem času. Ta navigacija omogoča približevanje slike z dvema prstoma (kot iPad) in prinaša nadgradnje zemljevidov za lažjo navigacijo. Glavna evropska mesta in spomeniki so prikazani v trirazsežni tehniki. Tudi reliefi so prikazani na realističen način. Na cesti z več prometnimi pasovi sistem puščic omogoča, da uporabnik hitreje vidi, kateri prometni pas mora izbrati. Med vodenjem se na zaslonu odpre pojavno okno, ki iz ptičje perspektive prikaže približevanje kompleksnemu križišču skupaj s prometnimi znaki.

Copyright William Crozes @ Fighting Fish

Copyright William Crozes @ Fighting Fish

Odvisno od namembnega trga navigacija nudi dostop do novih povezanih storitev:

  • Paket Citroën Connect Nav vključuje sprotne prometne informacije in izračun alternativnih poti TomTom, prikaz lokalne vremenske napovedi, prikaz parkirišč in bencinskih servisov s cenami goriva, lokalno iskanje interesnih točk po internetu.
  • “Nevarna območja” je vsebina, ki prikazuje območja s pogosto pojavnostjo prometnih nesreč in različnih nevarnosti (stalnih ali občasnih).
  • Posodobitev zemljevidov in programske opreme s ključem USB.

Novi C-Elysée ima na voljo paleto zmogljivih in varčnih motorjev. Ponudba je prilagojena različnim regijam, v katerih je vozilo naprodaj. Na voljo sta bencinska motorja PureTech 82 v kombinaciji z ročnim menjalnikom ali VTi 115 v kombinaciji z ročnim menjalnikom ali najsodobnejšim 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT6. Ponudba dizelskih motorjev zajema motorja HDi 92 in BlueHDi 100.

Novi C-Elysée, ki ga bodo izdelovali v španskem mestu Vigo, bo naprodaj od prvega četrtletja leta 2017. V podobnem obsegu bo v prvem četrtletju leta 2017 posodobljena tudi izvedenka za Kitajsko, ki jo izdelujejo v mestu Wuhan.

Test: Fiat Tipo (enostaven in dostopen)