Prenovljena Audi S6 in S7 z Akrapovič izpušnim sistemom

Novosti

Podjetje Akrapovič je za Audijeve športne modele S6 Avant, S6 limuzina in S7 Sportback razvilo popolnoma nove izpušne sisteme iz linije Evolution. Audijeve modele S poganja osemvaljni motor, z najnovejšim Akrapovičevim izpušnim sistemom iz linije Evolution pa se bodo moč, navor in odzivnost vozila še izboljšali. Poleg tega je sistem lažji od serijskega in vozilu […]

Podjetje Akrapovič je za Audijeve športne modele S6 Avant, S6 limuzina in S7 Sportback razvilo popolnoma nove izpušne sisteme iz linije Evolution.

Audijeve modele S poganja osemvaljni motor, z najnovejšim Akrapovičevim izpušnim sistemom iz linije Evolution pa se bodo moč, navor in odzivnost vozila še izboljšali. Poleg tega je sistem lažji od serijskega in vozilu doda prepoznavni Akrapovičev zvok.

Izpušni sistemi so narejeni iz titana (z izjemo kratkega sprednjega gibljivega dela iz nerjavnega jekla) ter vključujejo osrednji dušilec in posebne povezovalne križne cevi, ki povečajo moč in oblikujejo močnejši zvok. Dodatne nastavitve elektronske krmilne enote niso potrebne, saj sistem iz linije Evolution deluje po načelu »vklopi in igraj« (plug and play), z navodili, ki jih prejmete v kompletu, pa je montaža še lažja.

audi-akrapovic-S7

Izpušni sistem vključuje električne aktuatorje, ki spreminjajo položaj izpušnih ventilov, odvisno od voznega programa vozila in načina vožnje; to lahko spreminjate tudi v posameznem programu nastavitev avtomobila. Vse to zaokrožajo štirje lepo oblikovani izhodi iz ogljikovih vlaken, ki se odlično prilegajo karoseriji Audijevih modelov serije S in poskrbijo za to, da vaš jekleni konjiček zbuja pozornost.

Videz in zmogljivost izpušnega sistema, izdelanega posebej za Audijevo serijo S, pa nista edina, ki navdušujeta: sistem prinaša tudi nezmotljivi Akrapovičev zvok, ki pri nizkih vrtljajih ubere globoke tone, pri visokih pa se spremeni v dirkaškega.

Vsakemu vozniku Audija S6 Avant, S6 limuzina ali S7 Sportback, opremljenega z izpušnim sistemom iz linije Evolution, bo takoj jasno, da se s to mašino ne gre šaliti. To pa bo jasno tudi vsakemu mimoidočemu.