Podaljšani Citroen C4 je C4 L

Aktualno, Novosti

Daljša izvedenka modela C4 cilja v sam vrh razreda vozil C. C4 L, katerega prodaja se bo začela konec leta 2012 na Kitajskem in nato leta 2013 v Rusiji, povečuje družino vozil C4. C4 L z obliko triprostornega avtomobila že na prvi pogled prepriča..

Daljša izvedenka modela Citroën C4 cilja v sam vrh razreda vozil C.

 
Citroën C4 L, katerega prodaja se bo začela konec leta 2012 na Kitajskem in nato leta 2013 v Rusiji, povečuje družino vozil C4.
 
67513704-BAAF-11E1-86B9-540A66B94067
 
C4 L s pravo obliko triprostornega avtomobila že na prvi pogled prepriča, da je to avtomobil z dinamičnim značajem, zahvaljujoč predvsem uravnoteženemu razmerju (4,62 x 1,78 x 1,5 m) in karoseriji, ki je spuščena bližje h kolesom. Izraža tudi elegantnost in sodobnost z obliko, ki upošteva stilska pravila znamke: izklesane linije, široka kromirana sprednja okrasna maska, svetlobni izraz sprednjih in zadnjih luči ter izbočeno zadnje steklo, ki je značilno predvsem za modele Citroën C5 in C6.
 
Armaturna plošča vozila Citroën C4 L vključuje sodobno instrumentno ploščo, ki se poigrava s prosojnostjo in osvetlitvijo, pri kateri lahko nastavljamo jakost in barvo. Poleg prostornosti na zadnjih sedežih je Citroën C4 L deležen tudi obsežne prostornine prtljažnega prostora (440 l po normi VDA) ter številnih domiselnih in zajetnih odlagalnih mest: prostorni predali na vratih, velik predal pred sprednjim sopotnikom, predal pod naslonom za roke itn.
 
Ponaša se tudi s temperaturnim udobjem visoke stopnje, z ionizatorjem zraka (glede na državo prodaje) in s prečiščenim ozračjem zahvaljujoč sistemu za nadzor kakovosti zraka, ki omogoča 3 načine uravnavanja moči vpihavanja zraka iz klimatske naprave. Še posebej veliko truda je bilo vloženega v zvočno udobje z optimalno zvočno izolacijo (nepropustnost za zunanji hrup, dušenje hrupa z vozišča).
 
108A8186-BAB0-11E1-BB78-540A66B94067
 
Osnovna in dodatna oprema
 
Za zagotavljanje varnosti in dobrega počutja vseh potnikov je vozilo Citroën C4 L glede na državo prodaje lahko opremljeno z zadnjimi tehnološkimi rešitvami, ki vključujejo prostoročni dostop in zagon, v celoti ogrevano vetrobransko steklo, kamero za vzvratno vožnjo za lažje vodenje vozila med parkiranjem, samodejno brisanje vetrobranskega stekla v povezavi s samodejnim vklapljanjem žarometov, dvofunkcijski ksenonski žarometi in celo navigacijski sistem z zaslonom na dotik.
 
Zadnja generacija navigacijskega sistema zajema kakovostno opremo:  7-palčni barvni prikazovalnik na dotik, DVD-predvajalnik, zemljevidi s prikazovanjem križišč in odcepov v pravem tridimenzionalnem načinu, pa tudi povezavo za priklop prenosnih predvajalnikov (USB, pretočni avdio …), pribor za prostoročno telefoniranje Bluetooth itn.
 
Nov izbor bencinskih motorjev, ki so prilagojeni različnim trgom in med katere sodijo:
– motor THP, ki je nastal v sodelovanju z družbo BMW Group, je opremljen z neposrednim sekvenčnim vbrizgavanjem in visokotlačno črpalko za oskrbo ter s turbopolnilnikom Twin Scroll z dvojno vstopno špiralo. Razvije 110 do 125 kW (150 do 170 KM), odvisno od države prodaje, ter 240 Nm navora pri 1400 vrt/min. Ta motor je vgrajen skupaj s šeststopenjskim sekvenčnim samodejnim menjalnikom in tako zagotavlja visoko stopnjo ugodja v dinamičnem duhu.
– nov motor VTi 135 (1.8 16V s 100 kW / 136 KM), ki je lahko vgrajen skupaj s petstopenjskim ročnim menjalnikom ali s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. Prodaja novega bencinskega motorja, ki predstavlja “jedro izbora” (kombinirana uporaba), se bo začela na Kitajskem skupaj z vozilom Citroën C4 L.
 
Njegova proizvodnja bo potekala čim bližje trgom: najprej na Kitajskem v Wuhanu in v Rusiji v Kalugi. Lokalna proizvodnja omogoča prilagajanje vozila Citroën C4 L posebnim zahtevam na različnih trgih, ki se navezujejo na notranje okrasne dele, izbiro različnih barv karoserije, pa tudi sistemov v ponudbi (motorji, oprema, prožnost vzmetenja). Za zagotavljanje čim večje zanesljivosti in vzdržljivosti vozila v vseh preizkušnjah bo z njim do začetka prodaje prevoženih več kot 4 milijone testnih kilometrov po vsem svetu.