Peugeot 208 s 5 zvezdicami Euro NCAP

Aktualno

Peugeot 208 je navzven manjši, v notranjosti pa prostornejši, se pravi zelo priročen za vsakodnevno rabo, še posebej med vožnjo po mestu, pri tem pa je tudi veliko bolj udoben. Nova arhitekturna zgradba pa nudi še eno prednost…

Peugeot 208 je navzven manjši, v notranjosti pa prostornejši, se pravi zelo priročen za vsakodnevno rabo, še posebej med vožnjo po mestu, pri tem pa je tudi veliko bolj udoben.
 

Nova arhitekturna zgradba pa nudi še eno prednost: v primerjavi s prejšnjo generacijo je peugeot 208 v povprečju 110 kg lažji, kar gre seveda v prid nižjim izpustom CO2 in ugodnejši porabi goriva. Lažja zgradba ne omogoča zgolj nižjih stroškov porabe, temveč prispeva tudi k večji varnosti peugeota 208. Vsak prihranjeni kilogram namreč pomeni manj absorbirane energije.

3A46F324-A99E-11E1-AC40-DA0166B94067

V letošnjem letu je neodvisna organizacija Euro NCAP objavila novo ocenjevalno lestvico, po kateri je pridobivanje zvezdic veliko bolj zaostreno.

V teh strogih razmerah je 208 postal prvo vozilo svojega tržnega razreda, ki mu je uspelo osvojiti pet zvezdic oziroma najvišjo možno oceno. Peugeot 208 zagotavlja varnost vsem svojim potnikom, saj je od osnovne izvedenke dalje (Access) serijsko opremljen z varnostnimi sistemi: ABS, ESP, šest varnostnih blazin, Isofix pritrdišča na zadnjih sedežih, tempomat in omejevalnik hitrosti vozila, kontrolna lučka nepripetih varnostnih pasov na prednjih sedežih, varnostni volanski drog, aktivni naslon za nogo … K zaščiti potnikov prispeva tudi zgradba vozila: blažilni nosilec iz aluminija, jeklo z visoko in zelo visoko mejo elastičnosti …

Rezultat na testnih trčenjih EuroNCAP najbolje dokazuje stopnjo aktivne in pasivne varnosti peugeota 208.

Poleg tega pa prenovljena arhitekturna zgradba voznikovega mesta, ki je razporejeno okoli zelo pomembnih sestavnih delov s področja varnosti, omogoča enostavnejšo vožnjo.

Instrumentna plošča v višini oči, ki pomembne informacije približa voznikovemu vidnemu polju, med vožnjo občutno skrajša čas za odčitavanje podatkov. V kombinaciji s prihrankom na teži pa volan manjšega premera zagotavlja večjo okretnost in vozniku omogoča precizno vodenje smeri vožnje.

V kolikor najdete še kakšen odličen video pa ga lahko posredujete na naš forum Avtomobilizem in F1, na zid facebook profila ali preko twitterja. Vsekakor bomo veseli tudi vašega mnenja.