OMV krepi svoj položaj v Veliki Britaniji

Aktualno

OMV širi svoj položaj na za družbo osrednjem območju v Veliki Britaniji. Dosežen je bil dogovor z družbo Hess za prevzem štirih licenc na področju zahodno od Shetlandov v Veliki Britaniji, vključno s poljem Cambo ter perspektivnim področjem Blackrock.

Omv
OMV širi svoj položaj na za družbo osrednjem območju v Veliki Britaniji. Dosežen je bil dogovor z družbo Hess za prevzem štirih licenc na področju zahodno od Shetlandov v Veliki Britaniji, vključno s poljem Cambo ter perspektivnim področjem Blackrock. 
Predsednik uprave družbe OMV, Gerhard Roiss: “Ta transakcija dodatno krepi portfelj sredstev družbe OMV na za nas osrednjem območju v Veliki Britaniji, zahodno od Shetlandov, kjer dosledno izvajamo strategijo višanja vrednosti našim naložbam, tako da v okviru našega upstream portfelja povečujemo deleže in število projektov, ki jih upravljamo.
OMV UK ima na območju Cambo edinstven položaj predvsem zaradi možnosti ponudbe potencialno dragocenih sinergij skupaj z bližnjima odkritjema Suilven in Tornado, ki ga upravlja OMV. Obstajajo tudi nadaljnje možnosti za razvoj polja Cambo v dragoceno območno vozlišče. S to transakcijo bo OMV pridobil za 60 milijonov sodčkov ekvivalenta nafte (boe) ogljikovodikov, predvsem na polju Cambo, ki je v postopku cenitve in ima potencial za nadaljnje raziskovanje in cenitev v vrednosti 50 milijonov ameriških dolarjev. Glede na razvoj v prihodnje je možno tudi nadaljnje plačilo v vrednosti 35 milijonov ameriških dolarjev.
Omv
Jaap Huijskes, član uprave družbe OMV, odgovoren za področje Raziskave in proizvodnja: “Pridobitev dodatno utrjuje OMV na položaju glavnega akterja na območju zahodno od Shetlandov in veselimo se sodelovanja s partnerji in predstavniki oblasti Velike Britanije pri sprostitvi velikega potenciala, ki ga to območje nudi.
Perspektivno področje Blackrock se nahaja med odkritjema Rosebank in Cambo. Vrtanje je predvideno v letu 2015.
OMV UK je eden od ključnih akterjev v tej regiji z visoko rastjo, ki se nahaja na morju ob Veliki Britaniji, zahodno od Shetlandov. OMV ima deleže v 22 licencah na tem področju, vključno z Rosebank, Schiehallion, Tornado in Suilven ter štiri dodatne licence na območju sosednjih Ferskih otokov.