OMV bo vložil 400 milijonov evrov v Spodnjo Avstrijo

Aktualno, Poslovno

Regija Weinviertel je za raziskovalnima ter proizvodnima območjema v Romuniji in na Norveškem tretje najpomembnejše proizvodno območje v svetovnem portfelju družbe OMV. V skladu s korporativno strategijo je družba OMV veliko vlagala v raziskave in proizvodnjo v Spodnji Avstriji. Naložbe v to območje naj bi se v naslednjih dveh letih povečale na okoli 400 milijonov […]

OMV-v-spodnji-avstriji

Regija Weinviertel je za raziskovalnima ter proizvodnima območjema v Romuniji in na Norveškem tretje najpomembnejše proizvodno območje v svetovnem portfelju družbe OMV. V skladu s korporativno strategijo je družba OMV veliko vlagala v raziskave in proizvodnjo v Spodnji Avstriji. Naložbe v to območje naj bi se v naslednjih dveh letih povečale na okoli 400 milijonov evrov.

Od skupno 3,9 milijarde evrov, predvidenih za naložbe po vsem svetu, bo družba OMV do leta 2016 približno 80 odstotkov sredstev namenila v raziskave in proizvodnjo.

Predsednik uprave družbe OMV, Gerhard Roiss, je ob tem povedal: »Vsakdo, ki si prizadeva za mednarodno rast, potrebuje močne temelje. Za nas je ta temelj Spodnja Avstrija. Naložbe v raziskave in proizvodnjo predstavljajo pomembnost te regije v portfelju družbe OMV.« Celotna regija ima koristi od močnega položaja, ki ga ima družba OMV kot delodajalec in zanesljiv partner v Spodnji Avstriji s svojo proizvodnjo nafte in plina ter rafinerijo Schwechat. To so potrdili tudi rezultati študije raziskovalnega inštituta Economica Institut für Wirtschaftsforschung pod vodstvom Christiana Helmensteina. Več kot 13.000 delovnih mest je zagotovljenih kot neposredna in posredna posledica dejavnosti družbe OMV v Spodnji Avstriji, ki ob tem pokrajini prispeva tudi 4,7 odstotka BDP, kar je na enaki ravni kot turistična industrija.

OMV-v-spodnji-avstriji

»Odločitev o naložbah v Spodnjo Avstrijo smo sprejeli lani. Sredstva so potrebna, da bi preprečili naravno izčrpavanje in obenem stabilizirali proizvodnjo v večinoma zrelih poljih. Brez teh naložb ne bi bilo mogoče ohraniti raven proizvodnje,« je še dodal Gerhard Roiss. Lani je regija proizvedla 35.000 sodčkov ekvivalenta nafte na dan (1 sodček = 159 litrov). Kljub naravnemu izčrpavanju virov naj bi ta stopnja v letu 2014 ostala stabilna, saj naj bi naložbe nadomestile naravno izčrpanost v vrednosti desetih odstotkov na leto.

Vrtanje dodatnih vrtin v Spodnji Avstriji je ključnega pomena za zagotavljanje in povečanje proizvodnje. V regiji Weinviertel bo leta 2014 realiziranih 24 vrtanj, dodatnih dvajset pa je načrtovanih v letih 2015 in 2016. 14 projektov vključuje raziskovalne vrtine z dodatnim proizvodnim potencialom.