Novo doma: Subaru Forester

Aktualno, Novosti

V Sloveniji se je pričel prodajati prenovljeni Subaru Forester. Japonska znamka Subaru, ki na trgu ponuja štirikolesni pogon že več kot 40 let, daje še večjo mero zaupanja obstoječim dolgoletnim voznikom, ki se v Sloveniji tudi najpogosteje odločijo za nakup nove generacijevozila. Izboljšave pri novem Foresterju so opazne predvsem pri blaženju, v podvozju in servo […]

V Sloveniji se je pričel prodajati prenovljeni Subaru Forester.

Japonska znamka Subaru, ki na trgu ponuja štirikolesni pogon že več kot 40 let, daje še večjo mero zaupanja obstoječim dolgoletnim voznikom, ki se v Sloveniji tudi najpogosteje odločijo za nakup nove generacijevozila. Izboljšave pri novem Foresterju so opazne predvsem pri blaženju, v podvozju in servo volanu. Kot doplačilo je mogoč X-mode sistem, ki poskrbi za višjo raven varnosti pri premagovanju težjih terenskih ovir.

Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– Bencinski motorji v ponudbi: 2.0i (110 kW), 2.0i-L (110 kW, poraba v mešanem ciklu 6,5 l/100 km) in 2.0XT (177 kW, mešana poraba 8,5 l/100 km)
– Dizelski motorji v ponudbi: 2.0D (108 kW), 2.0D-L in 2.0D-S
– Forester je vedno na voljo le s simetričnim stalnim štirikolesnim pogonom
– Prestavlja se lahko ročno s pomočjo 6-stopenjskega menjalnika ali preko samodejnega CVT
– Nivoji opreme so osnoven Comfort, Trend, Exclusive, posebni XT in Dynamic
– Doplačilo za kovinsko barvo znaša 620 evrov

subaru forester novo v sloveniji 2013Najceneje boste do svojega Foresterja prišli v kolikor se boste odločili za model Forester 2.0i z ročnim menjalnikom, opremo Comfort, ki stane 29.890 evrov. Največ evrčkov boste morali odšteti za model XT z bencinskim motorjem, ki ponuja 177 kilovatov in ima dodan samodejni menjalnik CVT, saj stane preko 46 tisoč evrov.

V spodnjem video posnetku si poglejte utrinek s svetovne premiere novega Foresterja.