Novo doma: Renault Espace 2015

Novo doma

Potem, ko je Renault že razkril obliko novega Espacea, je marsikateri navdušenec težko pričakoval njegov prihod. Sedaj je pričakovanj konec, Espace je v Sloveniji in prišel je čas za doživetje novih občutkov v vožnji in udobnem bivanju v njegovi notranjosti. S tem poglobljenim doživetjem à la carte upravlja edinstven nov sistem imenovan Renault Multi-Sense, ki usklajuje […]

Potem, ko je Renault že razkril obliko novega Espacea, je marsikateri navdušenec težko pričakoval njegov prihod. Sedaj je pričakovanj konec, Espace je v Sloveniji in prišel je čas za doživetje novih občutkov v vožnji in udobnem bivanju v njegovi notranjosti.

renault-espace-2015

S tem poglobljenim doživetjem à la carte upravlja edinstven nov sistem imenovan Renault Multi-Sense, ki usklajuje nastavitve delovanja motorja, menjalnika, vzmetenja, hkrati pa tudi raznih naprav za zagotavljanje udobja in ugodja v notranjosti (osvetlitve, prikaza informacij, masažnih sedežev). Vse to je skrbno usklajevano, da se prilega razpoloženju in željam voznika. Na voljo je pet različnih načinov delovanja, ki ustvarijo vtis, da je en Espace kombinacija več različnih avtomobilov.

New-Espace_notranjost

V jedru sistema Multi-Sense je tehnologija podvozja 4Control (štirikolesno krmiljenje), ki je prvikrat združena z elektronsko krmiljenimi blažilniki, z izjemno okretnostjo in varnostjo pa povečuje užitek v vožnji. Zaupanje vzbujajoč občutek še dodatno podpira niz pripomočkov za vožnjo.

Pri ponudbi motorjev je novi Espace deležen prenosa strokovnega znanja Renaulta, ki je v formulo 1 prinesel turbo polnilnik in zmanjšanje prostornine motorja, zato so na voljo motorji z zmanjšano prostornino, kombinirani s šest-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko EDC. Gnan z dvema najnovejšima motorjema, ki imata za 20 odstotkov manjšo porabo goriva in izpust CO2, skrbno izpiljeno aerodinamičnostjo (Cx 0,30) in za 250 kg lažjo karoserijo, novi Espace ponuja užitek in učinkovitost.

novi-espace-zadaj

Novi Renault Espace si je zagotovil oceno pet zvezdic neodvisne ustanove za ocenjevanje pasivne varnosti Euro NCAP. To oceno je dobil kljub strožjim kriterijem, ki so bili uvedeni januarja 2015, kar ponovno potrjuje strokovno znanje Renaulta na področju pasivne varnosti.

Za volanom novega Espacea užitek v vožnji dobi povsem nove dimenzije.

Navdihi iz aeronavtike

Oblikovanje in potovalno udobje novega Espacea je nastalo po navdihu iz aeronavtike. Oblika zadnjih stebričkov spominja na obliko repa letala. Osrednja konzola na videz lebdi med voznikom in sovoznikom.

Prestavna ročica na njej je podobna letalskim ročicam. Oblikovna zasnova armaturne plošče posnema prerez letalskega krila. Svetlobna vodila okrog osrednje konzole in na srednjih stebričkih, prikaz podatkov na zaslonu v višini oči in zaslonu naprave R-Link 2® bi kaj lahko našli svoje mesto tudi v pilotski kabini. Ugodje potnikov je kar primerljivo z ekskluzivnim doživetjem potovanja v zasebnem letalu. Sicer pa so poglavitna načela, ki so vodila snovanje novega Espacea, veljavna tudi v letalstvu: aerodinamičnost, omejevanje teže, kakovost, zanesljivost, ergonomičnost in udobnost.

notranjost-arerodinamicna

Sedeži

Prednja sedeža imata objemajočo obliko in zajetna vzglavnika, ki prispevata k večjemu udobju. Zgornji del naslona se prilagodi potniku. Višji položaj za volanom vozniku zagotavlja kar najbolj udoben položaj tudi za dolge vožnje. Višino sedeža, naklon naslona in sedala in stopnjo ledvene opore se nastavlja s pomočjo elektrike ob uporabi treh gumbov, ki so nameščeni ob strani sedala, ali preko zaslona naprave R-Link 2. V pomnilnik je možno shraniti do šest osebnih nastavitev. Prednja sedeža imata izdaten 24-centimetrski vzdolžni pomik, dolžino sedala pa je možno nastavljati v razponu 6 cm. V različici Initiale Paris nastavljivost “v 10 smereh” (od tega 8 s pomočjo elektrike) vozniku in sovozniku omogoča popolno svobodo pri iskanju idealne namestitve.

Potnikom v drugi sedežni vrsti so na voljo trije enaki posamični sedeži, v tretji vrsti pa je prostora še za dva potnika. Vse sedeže zadaj je možno preklopiti in zložiti v pod, s tem pa po potrebi nastane tovorni prostor s popolnoma ravnim dnom in skupno prostornino 2.101 dm3 (različica s 5 sedeži) oziroma 2.035 dm3 (različica s 7 sedeži).

novi-espace-prtljaznik

Multi-Sense tehnologija

Multi-Sense je edinstven sistem, ki delovanje v novi Espace vgrajenih tehnologij krmili in usklajuje tako, da zagotavljajo edinstven užitek v vožnji. Upravlja delovanje sistema 4Control (štirikolesno krmiljenje), variabilnega vzmetenja, volana, motorja in menjalnika EDC, prav tako pa tudi merilnike na armaturni plošči, zvok motorja in osvetlitev potniškega prostora.

renault-Multi-Sense-tehnologija

Zmogljivi in učinkoviti motorji

Kot priznan proizvajalec motorjev in tisti, ki je v formulo 1 uvedel motor manjše prostornine s turbo polnilnikom, je Renault za avtomobil na vrhu svoje ponudbe izbral motorje z zmanjšano prostornino v kombinaciji s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko EDC (Efficient Dual Clutch). Novi Renault Espace tako lahko žene eden od treh tehnološko dovršenih motorjev, ki združujejo užitek v vožnji in učinkovitost. V vseh treh motorjih je vgrajena strokovnost izdelovalca motorjev, ki jo je Renault uspešno dokazal tudi v avtomobilskem športu.