5 zvezdic za novo Vitaro in Espace

Zanimivosti

Suzukijev najnovejši model VITARA je prvi kompaktni SUV, ki je osvojil odličen rezultat v prav vseh štirih kategorijah evropskega varnostnega testa NCAP. Doseženih 5 zvezdic ima še posebno težo zaradi strožjega sistema ocenjevanja, ki je stopil letos v veljavo.Odličen dosežek nove vitare je rezultat vrhunskih pasivnih in aktivnih varnostnih sistemov, ki so zasnovani tako, da […]

Suzukijev najnovejši model VITARA je prvi kompaktni SUV, ki je osvojil odličen rezultat v prav vseh štirih kategorijah evropskega varnostnega testa NCAP. Doseženih 5 zvezdic ima še posebno težo zaradi strožjega sistema ocenjevanja, ki je stopil letos v veljavo.Odličen dosežek nove vitare je rezultat vrhunskih pasivnih in aktivnih varnostnih sistemov, ki so zasnovani tako, da nadzirajo položaj avtomobila v prometu in se inteligentno odzivajo na preteče nevarnosti ter nudijo visoko stopnjo varnosti.

Suzuki-Vitara-NCAP-2015_1
Glavna varnostna prednost nove vitare je tako imenovana tehnologija celostno učinkovitega nadzora. Gre za koncept računalniško podprtih tehnologij in izdatno uporabo lažjih materialov z visokim koeficientom raztegljivosti in visoko stopnjo absorpcije energije v primeru trka, ki hkrati prispevajo k manjši teži in bolj učinkoviti porabi goriva.

Vitara se ponaša s številnimi naprednimi sistemi za pomoč vozniku kot so aktivni tempomat za nadzor razdalje med vozili (ACC), radarsko vodenim samodejnim zaviranjem pred oviro (RBS), sistemom za nadzorovani spust po klancu (HDC), inteligentnim avtomatskim štirikolesnim sistemom All Grip, številnimi zračnimi varnostnimi blazinami, kamero za vzvratno vožnjo in drugimi.

vitara_teren
Posebej je treba poudariti, da Suzukijevi inženirji pri snovanju nove vitare niso razmišljali samo o varnosti potnikov, temveč so veliko pozornosti namenili tudi varnosti pešcev. Predvsem z zasnovo prednjega dela avtomobila in prednjega odbijača so poskušali kar se da zmanjšati in ublažiti stopnjo poškodb glave in nog pešcev.

Tudi novi Renault Espace po preskusnih trkih Euro NCAP prejel oceno pet zvezdic

Novi Renault Espace si je zagotovil oceno pet zvezdic neodvisne ustanove za ocenjevanje pasivne varnosti Euro NCAP. To oceno je dobil kljub strožjim kriterijem, ki so bili uvedeni januarja 2015, kar ponovno potrjuje strokovno znanje Renaulta na področju pasivne varnosti.

S skupno oceno 81 odstotkov je novi Renault Espace postal šestnajsti model znamke Renault, ki si je po preskusnih trkih Euro NCAP prislužil oceno pet zvezdic.

novi-espace

Poleg in za povrh tega priznanja novi Renault Espace zagotavlja tudi zaupanje vlivajoče vozne lastnosti, predvsem zahvaljujoč nizu opozorilnih pripomočkov in tehnologij za varovanje potnikov, ki prispevajo k izredno visoki ravni aktivne varnosti.

Že več kot petnajst let Renault varnost uvršča med svoje glavne prioritete in pri tem presega tudi merila Euro NCAP. Tako je bila avtomobilska znamka z rombom ena prvih, ki je v začetku tega tisočletja v svoje avtomobile začela vgrajevati tehnologijo za preprečevanje zdrsa telesa pod varnostnim pasom v primeru čelnega trka. Ob najnovejši posodobitvi protokola Euro NCAP na začetku leta 2015 je bila ta funkcija uradno vključena med kriterije za oceno varnosti.