Napovedujemo: Fuchs Saturnus Rally Velenje 2015

Avtomobilizem, Reli, Šport

Pred vrati je največji reli sezone 2015 v Sloveniji. Fuchs Saturnus Reli Velenje, ki letos združuje oba do zdaj največja slovenska relija, bo 29. in 30. maja gostil evropski reli pokal, slovensko in hrvaško državno prvenstvo, pokal Mitropa ter centralno-evropsko consko prvenstvo modernih in starodobnih vozil. Predstavnik Avto-moto turing kluba Velenje – Daniel Blažinčič zagotavlja, […]

Pred vrati je največji reli sezone 2015 v Sloveniji. Fuchs Saturnus Reli Velenje, ki letos združuje oba do zdaj največja slovenska relija, bo 29. in 30. maja gostil evropski reli pokal, slovensko in hrvaško državno prvenstvo, pokal Mitropa ter centralno-evropsko consko prvenstvo modernih in starodobnih vozil.

Predstavnik Avto-moto turing kluba Velenje – Daniel Blažinčič zagotavlja, da priprave potekajo po načrtu, kljub temu, da se je po dogovoru z slovensko zvezo za avto šport AŠ 2005 glede prevzema organizacije tudi relija Saturnus, datum prireditve prestavil. Skupno 310 kilometrov dolg reli, z organizacijo katerega se bo v končni fazi spopadlo skoraj 450 ljudi, bo letos tvorilo 153 kilometrov šestnajstih hitrostnih preizkušenj. Od tega bodo reli v svoji biti »osmislile« predvsem tri nove HP, ki jih bodo dodali trem že poznanim. Predstavilo se bo 84 posadk iz Slovenije in tujine, številka 1 bo pripadla Aleksu Humarju.

IMG_3331

Glavni pokrovitelj prireditve bo že drugo leto zapored podjetje Fuchs. Predstavnik podjetja, Bogdan Planinc poudarja, da Fuchs že 15 let sodeluje s slovenskim avto športom, vendar še nikoli v tako veliki meri kot tokrat. Fuchs Saturnus Rally Velenje smatra tako za odlično priložnost za promocijo podjetja v lokalnem – štajerskem okolju, kot tudi za obliko »vračanja« lokalnemu prebivalstvu in zanesenjaškemu klubu organizatorju.

IMG_3335

Mag. Dagmar Šuster, direktor slovenske zveze za avto šport poudarja, da imata relija Saturnus in Velenje zaradi svoje izjemne tradicije posebno mesto v slovenskem avto športu. Ob pohvalah organizatorju relija dodaja, da se relija ne veseli le zaradi števila prijavljenih, pač pa tudi zaradi nekaterih eminentnih posadk, ki se ga bodo udeležile – tudi slovenskih, od katerih želi videti kakšno v samem vrhu končne razvrstitve.

Uradni plakat letošnjega relija

Plakat letošnjega relija Fuchs Saturnus Velenje


Luka Gregorič

Luka Gregorič

Luka je del ustvarjanja zgodbe Avto.Over.Net od leta 2014. V življenju rad sprejema izzive in ustvarja dobre zgodbe. Ceni inovativnost in kreativnost. Pohvali se lahko s prestižno zmago v karting-dvoboju proti uredniku, obenem pa trdi, da najlepše v uredništvu izvede obrat z ročno zavoro. :)

Sorodne vsebine