Novo doma: Prenovljena Santa Fe z več potenciala

Novo doma

Prenovljeni Santa Fe, Hyundaijev SUV z najdaljšo zgodovino v Evropi, po 3 letih na trgu prinaša nekaj zadnjih novosti, katerih smo že vajeni v bolj prefinjenem razredu športnih terencev, kamor Santa Fe nedvomno tudi spada. Hyundai je skozi tri generacije, prodal vsega skupaj 1.2 milijona teh športnih terencev. Santa Fe, je bil premierno predstavljen leta […]

Prenovljeni Santa Fe, Hyundaijev SUV z najdaljšo zgodovino v Evropi, po 3 letih na trgu prinaša nekaj zadnjih novosti, katerih smo že vajeni v bolj prefinjenem razredu športnih terencev, kamor Santa Fe nedvomno tudi spada. Hyundai je skozi tri generacije, prodal vsega skupaj 1.2 milijona teh športnih terencev.

Santa Fe, je bil premierno predstavljen leta 2015 na frankfurtskem avtomobilskem salonu. Prenovili so ga tako oblikovno kot tudi tehnološko. Zunanjost je postala bolj drzna in športna, v notranjosti pa so razvoj osredotočili na udobje potnikov ter večjo uporabnost.

Zunanjost

Zunanjost, ki je bila oblikovana v skladu s filozofijo “fluidic sculpture”, zaznamuje mogočna šesterokotna maska s kromiranimi prečnimi rešetkami, katero že poznamo s Hyundajevih ostalih modelov. Izrazitejša sta tudi oba odbijača s prenovljenimi lučmi in LED dnevnimi lučmi. Dizajn zaokrožujejo nova aluminijasta platišča, ki so na voljo v treh različnih dimenzijah in sicer v 17, 18 in 19 inčih.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nova aluminijasta platišča

Udobje in najnovejše asistenčne tehnologije

Takoj ob vstopu v kabino, navduši prevladujoča mehka plastika, po nekaj časa vožnje pa voznika navduši še njena funkcionalnost in dostopnost tipk. Posodobljena je armaturna in sredinska plošča, izpopolnjen je navigacijski sistem in dodan je zvočni sistem Infinity Premium z 10 zvočniki. Santa Fe uvaja nekaj novih aktivnih funkcij, kot so sistem za preprečevanje naleta (AEB), ta funkcija opozorarja voznika na možnost naleta in po potrebi tudi sam zavira.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V celoti osvežena notranjost

Nov je tudi sistem za nadzor mrtvih kotov, ki deluje na osnovi radarske tehnologije, tako pri menjavi voznega pasu spremlja dogajanje v mrtvem kotu in če zazna drugo vozilo, nas na to opozori z vizualnim opozorilom na stranskih ogledalih. Nekaj posebnega je sistem za opozarjanje na prečni promet, ki zmanjšuje tveganje za trčenje z vozili, ki se nam približujemo, ko vozimo vzratno iz parkirnega boksa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prenovljena osrednja plošča

Motorizacija

Na voljo sta dva dizelska in en bencinski agregat z močmi vse od 110 in do 147 kilowatti moči. Vsi agregati zadostujejo zadnjem Euro 6 emisijskim standardom. Najzmogljiveši 2.2-litrski dizelski agregat s prisilnim polnjenjem razvije spodobnih 200 konjskih moči in 400 rotacijskega momenta med 1.750 in 2.750 vrtljaji na minuto. Kljub temu, da je v na voljo tudi 2,0-litrski dizelski motor, pri nas ne bo v ponudbi. Bencinski navdušenci se bodo morali zadovoljiti z izboljšanim 2,4-litrskim agregatom s 188 konjskimi močmi brez možnosti samodejnega menjalnika. Poleg motorjev lahko kupci izbirajo tudi med ročnim šest-stopenjskim ali samodejnim menjalnikom ter med pogonom na prednji kolesni par in štirikolesnim pogonom (ne v kombinaciji s bencinskim agregatom).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nova Santa Fe z dizelskim agregatom in štirikolesnim pogonom

Cenik in opremljenost

Cena novega Santa Fe se z opremo Style in bencinskim 2,4-litrskim motorjem začne pri slabih 29 tisočakih. Cena narašča vse do šestinštirideset evrov, za ta denar pa dobimo opremo Impression, ki že vključuje panoramsko streho, usnjeno oblazinjenje (v črni, sivi, bež in rjavi barvi), napredne xenonske žaromete, trostopenjsko prezračevanje prednjih sedežev, električno nastavljiva sprednja sedeža in pametna prtljažna vrata, vse to seveda z najmnočnejšim dizelskim agregatom. Vmesna paketa oprema sta Premium in Limited. Za sedem sedežev je potrebno doplačilo v višni devetstodevedest eurov, sistem za preprečevanje naleta AEB pa lahko dobimo le v kombinaciji z omejevalcem hitrosti, sistemom samodejnega uravnavanja razdalje, sistem kamer v 360 stopinjah, sistemom za opozarjanje pri ohranjanju voznega pasu (LDWS) in sistemom za nadzor mrtvih kotov (BSD) s funkcijo opozarjanja na prečni promet (RCTA) za vsega dva tisoč štiristopetdeset evrov.

Predstavili so tudi novo barvno paleto, ki vsebuje 12 kovinskih oziroma mineralnih barv, za katero pa bo potrebno doplačati šitirstošestdeset eurov.

Omembe vredno je tudi to, da Hyundai ponuja 5-letno garancijo brez omejitve prevoženih kilometrov, kar vključuje tudi 5 let pomoči na cesti in 5 let brezplačnih preventivnih servisnih pregledov vozila.

Foto: Jan Gregorin