Novo doma: Peugeot 2008, ki želi na sam vrh segmenta

Novo doma

Peugeot 2008 je v Sloveniji zelo priljubljen avtomobil. V segmentu B2 SUV v Sloveniji z okoli 10% deležem trenutno zaseda drugo mesto, za Renault Capturjem. Ker njegova prodaja skokovito narašča, si pri Peugeotu nadejajo, da utegne eden izmed njihovih paradnih konjev kmalu postati številka ena. Skupno je bilo od lansiranja v letu 2013 v Sloveniji […]

Peugeot 2008 je v Sloveniji zelo priljubljen avtomobil. V segmentu B2 SUV v Sloveniji z okoli 10% deležem trenutno zaseda drugo mesto, za Renault Capturjem. Ker njegova prodaja skokovito narašča, si pri Peugeotu nadejajo, da utegne eden izmed njihovih paradnih konjev kmalu postati številka ena.

Skupno je bilo od lansiranja v letu 2013 v Sloveniji prodanih okoli dva tisoč Peugeotov 2008. Cilj Peugeota je, da v letu 2017 model 2008 vstopi med elitno peterico najbolje prodajanih vozil v Sloveniji.

V ta namen so pri Peugeotu model 2008 prenovili. Kar se tiče videza so oblikovne poteze sedaj nekoliko bolj robustne. Dodali so mu bolj vodoraven pokrov motorja, kar prednjemu delu vdahne nekoliko več agresivnosti. Za “terenski” videz poskrbijo plastične zaščite okoli blatnikov. Vizualno spremenjeni so tudi zadnji žarometi.

Od tehnoloških rešitev v Peugeotu 2008 je najzanimivejši že poznani “Grip control”, ki skrbi za učinkovito vožnjo v petih različnih načinih. Čeprav ni ravno nadomestek za štirikolesni pogon, Peugeot zagotavlja, da učinkovito deluje in pomaga vozniku pri speljevanju na najrazličnejših podlagah. Voznik lahko izbira med načini “standard”, “pesek”, “blato”, “sneg” in “ESP off”.

“grip control” deluje na 5 različnih načinov

Od prej je že poznan tudi Peugeotov vse bolj uporabljani “i-cockpit”. Gre za postavitev armaturne plošče, ki naj bi bila optimalna za voznika. Volan je izredno majhen, merilniki pa so vidni nad zgornjim delom obroča. Za nekoliko futurističen pridih poskrbi modra osvetlitev okoli merilnikov ter na novo uvedeni “Peugeot light track”. Slednji predstavlja modro (lahko je le v tej barvi) LED osvetlitev na stropu avtomobila, oz. pri opciji sončne strehe na robovih stropa.

i-cockpit

i-cockpit

Za uporabnost vozila (povprečna starost uporabnika je vendarle 55 let) je poskrbljeno z nizkim nakladalnim robom prtljažnika in precej prostora – ob maksimalni kapaciteti ta doseže 1400 litrov volumna.

Novi 2008 je zelo praktičen

Novi 2008 je zelo praktičen

Sladkorčki, ki skrbijo za vašo zabavo so del t. i. “mirror linka”, ki dopušča delno sinhronizacijo vsebin s pametnih telefonov z OS Android in Apple na sredinski zaslon na dotik, ki pa po prvem vtisu še vedno ne deluje najbolj optimalno.

Za varnost (a žal le do 30 km/h) poskrbi sistem “active city brake”, ki do omenjene hitrosti samodejno zaustavi vozilo. Prav tako opcijsko je na voljo tudi sistem za pomoč pri parkiranju.

2008 je odslej na voljo v treh novih barvah. To so “rdeča Ultimate”, “siva Hurricane” ter “Emerald Crystal”.

"rdeča ultimate" in "emerald green"

“rdeča ultimate” in “emerald green”

Pogonski agregati so na bencinski strani omejeni le na tiste s prostornino 1,2 litra. Gre za nagrajene, tricilindrske motorje PureTech. Na voljo so različice z od 82 do 130 konjskimi močmi. Dodatno lahko kupec izbira tudi med tremi dizelskimi motorji. Vsi so prostornine 1.6 litra, moč pa varira od 75 do 120 konjskih moči.

Kupci pri Peugeotu 2008 cenijo predvsem eleganten dizajn in funkcionalno notranjost. Ustreza jim višji položaj sedenja ter enostavnost uporabe. Kvaliteta vozila je tudi prtljažnik. Pri uporabnikih večjih razlik med spoloma v praksi ni (gre za porazdelitev 50:50).