Novi Peugeot 3008 GT (osvaja trg vozil višjega cenovnega razreda)

Novosti

Le nekaj tednov po predstavitvi novi Peugeot 3008 razkriva svojo najbolj dinamično in ekskluzivno izvedenko: GT. Izvedenka GT, ki je okronala ponudbo novega športnega terenskega vozila znamke Peugeot, je pravi sodoben izraz avtomobilskega užitka. Namenjena je estetom, ki si želijo prenovljene vozniške izkušnje. Novi Peugeot 3008 GT, ki je ekskluzivno opremljen z motorjem 2.0 l […]

Le nekaj tednov po predstavitvi novi Peugeot 3008 razkriva svojo najbolj dinamično in ekskluzivno izvedenko: GT. Izvedenka GT, ki je okronala ponudbo novega športnega terenskega vozila znamke Peugeot, je pravi sodoben izraz avtomobilskega užitka.

Namenjena je estetom, ki si želijo prenovljene vozniške izkušnje. Novi Peugeot 3008 GT, ki je ekskluzivno opremljen z motorjem 2.0 l BlueHDi 180 S&S EAT6, ima več specifičnih atributov in povsem novo ponudbo dvobarvne kombinacije karoserije s poševnim rezom (Coupe Franche). Ponudbo dopolnjuje stopnja opreme GT Line, ki nudi športne dodatke višjega cenovnega razreda v kombinaciji s cenovno dostopnejšimi motorji. Novi izvedenki Peugeot 3008 GT in GT Line sta del načrta za prodor znamke na trg vozil visokega segmenta in bosta kupcem na voljo že od prvega lansiranja v oktobru 2016.

PEUGEOT_3008_GT

Novi Peugeot 3008 bo že ob začetku prodaje imel enostavno in pregledno ponudbo za vse kupce. Ponudba je skladna s strategijo prodora znamke na trg vozil višjega cenovnega razreda in zajema:

  • tri konvencionalne nivoje opreme (Access, Active, Allure),
  • opremo GT Line,
  • izvedenko GT.

Zadnja izvedenka spada v ponudbo najvišjega cenovnega razreda, ki je ekskluzivna in zelo dinamična, hkrati pa vseeno uporabna v vsakdanjem življenju. Nova izvedenka Peugeot 3008 GT je namenjena pravim avtomobilskim poznavalcem. V njej so združene vse odlike konvencionalne izvedenke novega športnega terenskega vozila v ponudbi znamke.

Pri Peugeotu  oznaka GT, ki je del avtomobilske zgodovine, predstavlja zelo specifična oblikovalska načela, zaradi katerih vozilo in voznik izstopata iz množice. Izvedenka GT novega Peugeota 3008 ima torej:

  • ekskluziven motor: 2.0 l BlueHDi 180 S&S v kombinaciji s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom EAT6. To je najmočnejši motor v ponudbi, ki poskrbi za izjemen užitek v vožnji;
  • bolj športen videz z oblogami blatnikov in serijskimi 19-palčnimi pnevmatikami (235 50 R19) na dvobarvnih platiščih BOSTON z diamantno dodelavo. Ta dinamična pnevmatika, ki je na voljo samo pri izvedenki GT, je povezana še s posebnim podvozjem, ki iz te pnevmatike izvabi najboljše;
  • dodelane in tehnološke luči s serijskimi žarometi Full LED in kaskadnimi smernimi kazalci;
  • ekskluzivno ponudbo barvnih odtenkov Izvedenka GT je serijsko opremljena s streho v sijajni črni barvi “Black Diamond”, za doplačilo pa je pri treh barvnih odtenkih (siva Platinium, siva Amazonite in bakrena Metallic Copper) na voljo še drzna dvobarvna karoserija z ostrim poševnim rezom “coupe franche. Takšen GT coupe franche ima zadek v črni barvi Perla Nera, ki je ekskluziven in prepoznaven oblikovalski prijem znamke Peugeot.
  • posebne elemente zunanjega oblikovanja in prefinjen športen notranji ambient.

Novi Peugeot i-Cockpit®

Športen pridih in tehnološki šik izvedenke GT sta seveda navzoča tudi v potniškem prostoru. Nov Peugeot i-Cockpit®, ki je del serijske opreme razkriva tehnološko dodelano armaturno ploščo. Že pri osnovnem nivoju opreme potnike v vozilu obda sodobno, skoraj futuristično izdelana notranjost. Izbira materialov in natančnost sestavljanja veliko prispevata k visoki ravni na pogled opazne kakovosti potniškega prostora. Skrb za detajle je tako temeljita, da so oblikovalci pri izvedenki GT dosegli prefinjenost in uglajenost. Dizajn zavrača bahavost in kričavost in raje daje vtis visokega segmenta in diskretnosti.

icokcpit-3008

V notranjosti izvedenke GT najdemo fine bakreno rjave dvojne prešive na prevleki armaturne plošče, vratih in sredinskem naslonu za roke. Ti bakreno rjavi prešivi krasijo tudi školjkaste sedeže z oblazinjenjem v kombinaciji dveh materialov (TEP/Alcantara) oziroma za doplačilo v prekrasnem napa usnju Mistral. Ko se voznik udobno namesti na svoj sedež, ga takoj pritegne lepota kompaktnega volanskega obroča iz polnega zrnastega usnja z bakreno rjavimi prešivi, ki na spodnjem sploščenem delu s ponosom nosi logotip GT iz kromanega jekla.

Ekskluzivna je celo instrumentna plošča z digitalnim prikazovalnikom, ki ponuja posebno bakreno barvo. Dinamična odzivnost (s paketom Driver Sport), moč osvetlitve zaslonov in ostalih elementov, animacije na zaslonih, nastavitve zvočnega ambienta, oddajanje nežne dišave po potniškem prostoru, možnost večtočkovne masaže potnikov na prednjih sedežih. 

Z izvedenko GT in stopnjo opreme GT Line novi Peugeot 3008 izraža svojo željo, da bi potnikom nudil dinamična občutja v šik in prefinjenem ambientu po njihovi lastni podobi. Ti dve različici modela, ki bosta na voljo že od začetka prodaje, bosta novemu športnemu terenskemu vozilu znamke Peugeot zagotovili najprivlačnejši videz in tehnologijo na trgu.