Novo doma: Oznaka Vignale bo krasila Fordova vozila, opremljena po okusu petičnežev

Novo doma

Dobro počutje in udobje potnika v kabini, izbrani kakovostni materiali, pozornost k detajlom ter ekskluzivne storitve so ključni poudarki Fordove nove serije Vignale, ki bo odslej pomenila najbolje opremljen nivo vozil te znamke. Za začetek je Ford z “Vignale dobrotami” opremil štiri svoje modele – S-max, Kuga, Edge in Mondeo, kasneje pa se bodo tem […]

Dobro počutje in udobje potnika v kabini, izbrani kakovostni materiali, pozornost k detajlom ter ekskluzivne storitve so ključni poudarki Fordove nove serije Vignale, ki bo odslej pomenila najbolje opremljen nivo vozil te znamke. Za začetek je Ford z “Vignale dobrotami” opremil štiri svoje modele – S-max, Kuga, Edge in Mondeo, kasneje pa se bodo tem pridružili tudi ostali modeli.

Za paket opreme Vignale bo potrebno odšteti dodatnih 8.000 evrov v primerjavi z doslej najvišjim nivojem Titanium

Za paket opreme Vignale bo potrebno odšteti dodatnih 8.000 evrov v primerjavi z doslej najvišjim nivojem Titanium

Spremembe na zunanjosti vozil se odražajo v spremenjeni mrežici za dovod zraka, ki je odslej v obliki satovja, možnosti izbire kromiranih platišč ter številnih oznakah Vignale. Za kar najboljšo natančnost izdelave Ford skrbi s posebno kontrolo, ki zajema sto dodatnih točk kontrole kakovosti.

V notranjosti Fordova vozila odslej dajejo bolj premium občutek, predvsem zaradi večjega poudarka na detajlih. Največji del “bivalnega prostora” prekriva usnje – usnjeni so sedeži, deli armaturne plošče ter volan. Potniška kabina je odslej bolje zvočno zatesnjena, kar je posledica uporabe novih materialov. Za sproščujoč ambient skrbi tudi napreden Sonyjev avdio sistem. Slednji odslej zajema 12 “premium” zvočnikov in 10-kanalni ojačevalec. Predvajanje glasbe je odslej 24-bitno, zvok pa je posebej prilagojen za vozila serije Vignale.

Tehnologija, ki je na voljo s serijo Vignale (lahko) zajema masažna prednja sedeža, LED dinamična prednja žarometa s prilagajanjem glede na hitrost, aktivno pomoč pri parkiranju, širokokotno prednjo kamero ter avtomatično odpiranje prtljažnika z zamahom z nogo. Nov je tudi multimedijski vmesnik (Sync 3. generacije), ki je relativno preprost za uporabo in nudi povezljivost s sistemoma Apple CarPlay ter Android Auto.

Motorna paleta zajema štiri različne agregate, po dva dizelska in bencinska. Dizelska prostornine dveh litrov z oznako TDCi sta na voljo s 180 ali 210 konjskimi močmi, medtem ko bencinska, dvolitrska Ecoboost motorja zmoreta 203 ali 240 konjskih moči. Vsi motorji so na voljo s šeststopenjskim ročnim ali “Powershift” samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko ter možnostjo štirikolesnega pogona iAWD.

Ford je tudi za prihajajočo sezono podpisal pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije - lani so slovenski športniki in ekipe s Fordovimi vozili prevozili 1,5 milijona kilometrov. Ta številka naj bi se letos povečala na 2.

Ford je tudi za prihajajočo sezono podpisal pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije – lani so slovenski športniki in ekipe s Fordovimi vozili prevozili 1,5 milijona kilometrov. Ta številka naj bi se letos povečala na 2.

Ford bo s svojimi vozili Vignale nudil tudi ekskluzivne storitve, kot so brezplačni prvi trije servisi, doživljensko (trikrat letno) čiščenje vozila ter prevoze vozil, ki bodo olajšali opravke voznika. Ford želi s tem konkurirati predvsem Renaultovim vozilom Initiale, vozilom DS ter nemški trojici Mercedes-Benz-Audi-BMW. Na začetku bodo vozila z oznakami Vignale prodajali vsi slovenski trgovci, medtem ko se bo v prihodnosti prodaja preselila le v 1 ali 2 posebej opremljena “Ford Store” salona.