Audijev športni terenec Q3 še dodatno izpopolnjen

Novosti

Z novimi individualnimi potezami zunanjosti se izvedbi design in sport ter paket zunanje opreme Audi Q3 S line odslej še močneje razlikujejo med seboj. Novost v prodajni paleti je izrazito športni posebni model Audi Q3 S line competition. Prodaja se bo začela jeseni 2016. Za prenovljeni Audi Q3 je značilno, da se posamezne izvedbe in […]

Z novimi individualnimi potezami zunanjosti se izvedbi design in sport ter paket zunanje opreme Audi Q3 S line odslej še močneje razlikujejo med seboj. Novost v prodajni paleti je izrazito športni posebni model Audi Q3 S line competition. Prodaja se bo začela jeseni 2016.

Za prenovljeni Audi Q3 je značilno, da se posamezne izvedbe in paketi opreme še močneje razlikujejo med seboj. Tako ima na primer izvedba sport nov sprednji del. Zunanji odprtini za zajemanje zraka sta večji, izrazit rob pod sredinsko odprtino je lakiran v barvi vozila, enodelni okvir mreže hladilnika pa v kameno sivi barvi.

Z novim paketom zunanje opreme S line dobi prenovljeni Audi Q3 še bolj drzen videz. V odprtinah za zajemanje zrak je satasta mreža. Poleg tega preko celotne širine spodnjega dela odbijača poteka nova prečka, ki spodnji del deli na dva segmenta. Kot kontrast na mreži hladilnika in v odprtinah za zajemanje zraka prevladuje visokosijajna črna barva.

Pri izvedbi design je še posebej močno izpostavljena vrhunska kakovost izdelave, značilna za Audi Q3. Zunanjim odprtinam za zajemanje zraka dajejo svojstven pečat vodoravne prečke, ščitnik za podvozje je na sprednjem in zadnjem odbijaču lakiran v matiranem srebrnem odtenku. Kontrastni deli odbijačev in koloteki so matirane kameno sive barve.

V še posebej športni preobleki se na ceste podaja novi posebni model Audi Q3 S line competition, pri katerem so odprtine za zajemanje zraka in enodelni okvir mreže hladilnika lakirani v visokosijajni črni barvi. Njegov sprednji del si tako določene posebnosti deli z novim paketom zunanje opreme S line.

Črni elementi zaznamujejo tudi stranska dela, kjer so v tej barvi zasnovani koloteki, vratne letve, strešne letve in ohišji zunanjih ogledal. Na zadku v črni barvi blestita usmernik zraka nad zadnjim steklom in spodnji del odbijača. Sprednja blatnika krasi emblem S line.

Audi Q3 S line competition svoj dinamični značaj razkriva tudi v notranjosti. Športni sedeži z električno ledveno oporo so oblečeni v prevleke iz kombinacije usnja in tkanine v črni barvi. Na sredinskem delu sedežev je vtisnjen logotip S line. Alternativno sta na voljo kombinacija usnja in alkantare ter fino napa usnje.

Interior

Dekorativni elementi v novem športnem modelu blestijo v črnem klavirskem laku, na vstopnih letvah je napis S line. V vozilih z menjalnikom S tronic so pedali in opora za voznikovo levo nogo izdelani iz legiranega jekla, izvedbe z ročnim menjalnikom imajo aluminijasto glavo prestavne ročice, oblečeno v usnje. Večfunkcijski športni usnjeni volan s 3-krakim dizajnom in ravnim spodnjim delom krasijo emblem S line in kontrastni šivi, številni upravljalni elementi so zasnovani v videzu aluminija.

Cockpit

Športno podvozje S line, sistem za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select in voznikov informacijski sistem so za Audi Q3 S line competition na voljo že serijsko. Enako velja za nova 19-palčna, visokosijajna črna platišča z 10-krakim Y-dizajnom iz ponudbe Audi Sport. Paleta motorjev za Audi Q3 S line competition vključuje enake pogonske agregate kot paleta motorjev za ostale modele Q3.

Novost v ponudbi barv lakov za prenovljeni Audi Q3 je kovinska kamuflažno zelena. Zamenjala je kovinsko tundrsko rjavo barvo.

Prenovljeni Audi Q3 bo v Nemčiji in na ostalih evropskih tržiščih na voljo od jeseni naprej. Prvi kupci bodo vozila lahko prevzeli ob koncu leta. Cena izvedb sport in design ostaja nespremenjena in se začne pri 30.100 EUR. Audi Q3 S line competition je na voljo od 33.050 EUR naprej.