Novo doma: Nissan Navara 2016 4×4 (mednarodni pick-up leta 2016)

Novo doma

Čeprav Slovenci še zdaleč (po prodaji) nismo pristaši pick-up vozil je dejstvo, da lahko nova Nissanova Navara s svojo zgodovino, novo podobo in staro-novo tehnologijo navduši marsikaterega kupca. Pri Nissanu pravijo, da je Navara vzdržljiva kot vedno in pametnejša kot kadarkoli zato jo lahko uporabljamo tako za službene kot privat namene. Verjetno je tudi 80 […]

Čeprav Slovenci še zdaleč (po prodaji) nismo pristaši pick-up vozil je dejstvo, da lahko nova Nissanova Navara s svojo zgodovino, novo podobo in staro-novo tehnologijo navduši marsikaterega kupca.

Pri Nissanu pravijo, da je Navara vzdržljiva kot vedno in pametnejša kot kadarkoli zato jo lahko uporabljamo tako za službene kot privat namene.

Verjetno je tudi 80 let stara zgodovina pripomogla, da je Navara postala mednarodni pick-up leta 2016.

navara-2016

Kaj je torej novega?

Kar se dimnezij tiče ohranja trenutna razmerja, medtem ko sta zmogljivost in učinkovitost izboljšani.

dimenzije-navara-2016

Vidni so sodobni elementi družine križancev, kot so visoke bočne linije, zaobljeni boki, stranski stopnici, strežni nosilci, 18″ lita platišča ter atletsko oblikovan pokrov motornega prostora.

Navara prihaja z značilno oblikovanimi LED žarometi.

navara-led-zarometi

Kot že rečeno je bil cilj konstruktorjev pri tej prenovi povečanje uporabnosti vozila, potrebno je bilo prenesti udobje križancev v notranjost Navare. Po novem imajo prednji sedeži hrbtenično oporo, več udobja pa nudi tudi na zadnjih sedežih.

notranjost-navara-udobje

Če temu dodamo še aktualno tehnologijo, postane Navara res vozilo, ki ga lahko uporabljamo tako za delo kot prosti čas. To filozofijo osvaja čedalje več vozil v tem segmentu. Vozniki bodo pri tako velikem vozilu verjetno najbolj cenili napreden Nissanov sistem za nadzor okolice ter varnostne sisteme, npr. sistem za preprečevanje frontalnega trka.

Vzmetenje, ki prepriča

Nova Navara 2016 prihaja s še eno posebnostjo v svojem razredu. Inženirjem je uspelo nadgraditi vzmetenje, ki sedaj poskrbi za boljše udobje med vožnjo. Namesto listnatega vzmetenja je pri različicah z dvojno kabino po novem uporabljeno točkovno vzmetenje, kar se odraža v bolj udobni vožnji, saj zadnji del vozila ne poskakuje, to je značilno za (prazna) vozila z listnatim vzmetenjem.

139639_1_5

Surova moč

Z 1 tono dovoljene obremenitve in dovoljeno težo prikolice 3,5 tone (velja za različice s 4×4 pogonom) dosega najboljše rezultate v svoji kategoriji.

Na primer za lažjo predstavo, v Navaro boste lahko naložili in prepeljali, 42 vreč cementa, 2,2 kubičnega metra drv ali 1000 litrov vode. Pri vseh različicah s štirikolesnim pogonom pa boste lahko peljali prikolico v kateri bosta 2 konja ali 8 metrski športni čoln.

V Sloveniji imamo na razpolago samo različico s štirikolesnim pogonom, ki ga poganja Renault-Nissanov 2,3 dCi agregat s 163 ali 190 konji ter dva menjalnika (šeststopenjski ročni ali sedemstopenjski samodejni). Pohvalno ima nova generacija Navare do 24 odstotkov manjšo porabo goriva kot prejšnja generacija.

137221_1_5

Novost tudi pri garanciji

Pri Nissan Slovenija so se odločili, da ponudijo namesto triletnega jamstva kar 5 letno tovarniško garancijo ali 160.000 prevoženih kilometrov.

Ponudba Navare z osnovno Visia opremo znaša 23.811,48 € + DDV, najbolj opremljeno Navaro s sedemstopenjskim menjalnikom pa dobimo za 31.803,28 € + DDV.

Slovenski uvoznik se je odločil, da ponudi še eno novost. Navaro lahko naročite v različici “šasija” za 22.991,80 € + DDV in potem po želji zgradite vozilo do konca.