Novi Renault Grand Scenic 2016

Novosti

Marca letos je Renault na avtomobilski razstavi v Ženevi razkril model novi Scenic, kompaktni enoprostornik osupljive oblike s proporci brez primere in edinstveno velikimi serijskimi platišči s premerom 20 palcev. Zdaj je za razkritje na vrsti novi Grand Scenic, ki bo dopolnil ponudbo novega Scenica. Grand Scenic je družinski avtomobil, ki ima lahko pet ali […]

Marca letos je Renault na avtomobilski razstavi v Ženevi razkril model novi Scenic, kompaktni enoprostornik osupljive oblike s proporci brez primere in edinstveno velikimi serijskimi platišči s premerom 20 palcev. Zdaj je za razkritje na vrsti novi Grand Scenic, ki bo dopolnil ponudbo novega Scenica.

Renault_78422_global_en

Grand Scenic je družinski avtomobil, ki ima lahko pet ali sedem sedežev, in se ponaša s svežim oblikovalskim pristopom, ki med drugim prinaša:

 • kromaste ali temno kovinsko sive dodatke, izklesane površine, dovršeno oblikovani stranici s proti zadku zelo poudarjeno bočno linijo, ki zagotavlja dinamično in elegantno silhueto,
 • serijska 20-palčna kolesa, ki so edinstvena v tem segmentu, dvobarvno karoserijo in skladno notranjo opremo, ki podarjata moderen značaj tega avtomobila.

Tradicionalna aduta Scenica, ki sta zelo zaslužna za njegov uspeh in sloves, prilagodljivost notranjega prostora in potovalno udobje, sta domišljena s ciljem, da še bolj kot kdajkoli izpolnita družinske potrebe. Sistem hitrega zlaganja sedežev One Touch omogoča samodejno zlaganje zadnjih sedežev, ki zagotovi raven pod prtljažnega prostora in olajša nalaganje. Novi Grand Scenic je za 24 cm daljši od novega Scenica in posledično ponuja tudi večji prtljažnik od njega: 718 dm3 (po VDA, s petimi sedeži), kar je za 222 dm3 (po VDA) več od Novega SCENICA.

prostornost-grand-scenic

Grand Scenic je opremljen tudi s celovitim naborom pripomočkov za vožnjo, med katerimi je tudi aktivna pomoč pri zaviranju v sili (AEBS) z zaznavanjem pešcev, ki je že v serijski opremi, kar je edinstveno v tem segmentu. Na seznamu so tudi tehnologije iz avtomobilov višjega segmenta, kot so sistem MULTI-SENSE, multimedijska tablica R-LINK 2 z velikim 8,7-palčnim zaslonom in barvni zaslon v višini oči. Ne nazadnje je četrti rod tega modela lahko gnan tudi z Renaultovim elektrificiranim dizelskim motorjem Hybrid Assist.

Novi Scenic in Grand Scenic(s petimi ali sedmimi sedeži) bosta naprodaj pred koncem leta 2016.

Kaj je drugače pri tem Scenicu?

Oblika daljše različice Scenica je bila enako kot pri osnovnem modelu skrbno pretehtana s ciljem, da družinam zagotovi avtomobil fluidne in elegantne oblike, zato ponuja:

 • večjo medosno razdaljo in manjši previs zadaj od prejšnjega rodu,
 • elegantno izklesani stranici z izrazito bočno linijo v zadnjem delu,
 • posebno oblikovane pokončne zadnje luči s trirazsežnostnim videzom, ki so stalno prižgane, in se razlikujejo od vodoravno postavljenih zadnjih luči Novega SCENICA,
 • nepomično panoramsko stekleno streho brez prečnega nosilca, ki bogato razsvetljuje potniški prostor (za doplačilo),
 • strešna nosilca iz matiranega aluminija od drugega paketa opreme sta ne samo praktična, ampak avtu dodata še za kanec več elegance in prestižnosti,
 • difuzor temno kovinsko sive barve je vgrajen pod zadnji odbijač.

Novi Grand Scenicsvojo modernost podčrtuje tudi z:

 • 20-palčnimi platišči, ki so serijska pri vseh različicah, kar je edinstveno v tem segmentu,
 • dvobarvno karoserijo, ki je na voljo od drugega paketa opreme bodisi za doplačilo ali serijsko v bolje opremljenih različicah (glede na trg). Ohišji zunanjih ogledal in stebrička vetrobranskega stekla so enake barve kot streha (zvezdno črna ali kasiopejsko siva).
 • Predstavitvena kunje rjava barva (brun vison) je posebej namenjena Grand Scenicu.

Pristno potovalno udobje za do sedem potnikov

Novi Grand Scenic je na voljo s petimi ali sedmimi sedeži, ohranja temeljne odlike udobnega bivanja, ki so del izročila Scenica. Ponuja udoben prostor za potnike z domiselno prilagodljivostjo in opremo, ki ustreza načinu življenja sodobnih družin.

notranjost-grand-scenic

Zgradba prednjih sedežev je podobna kot v modelu Novi Espace. V bolje opremljenih različicah sta lahko električno nastavljiva v osmih smereh, imata nastavljivo ledveno oporo, masažno funkcijo in ogrevanje. Enako kot v Scenicu 3 je naslon sovoznikovega sedeža možno prevrniti naprej in s tem pridobiti prostor za prevoz do 2,85 metra dolgih predmetov.

Sedeži v drugi vrsti so v vseh različicah vzdolžno pomični in razdeljeni v razmerju 1/3 – 2/3.

Različica s sedmimi sedeži ima podobno zasnovana zložljiva sedeža v tretji vrsti kot Novi Espace.

Sistem zlaganja sedežev One Touch omogoča, da se z le enim pritiskom na zaslon naprave R-LINK 2 ali na gumb v prtljažniku sproži samodejno zlaganje zadnjih sedežev in s tem pridobi povečan prtljažni prostor z ravnim dnom.

Vzdolžno pomična konzola Easy Life (značilna za Scenic) je dopolnjena tako, da bolje služi novim potrebam potnikov spredaj in zadaj. V njej je za 13 litrov prostora. V prednjem delu so osvetljeno odložišče z drsnim pokrovom in naslon za roke, pod katerim so (glede na opremo) dve vtičnici USB, reža za pomnilniško kartico SD, vtičnica Jack in električna vtičnica 12V. Na zadnjem delu konzole so potnikom v drugi vrsti namenjeni: dve vtičnici USB, vtičnica Jack, električna vtičnica 12V in priročno odložišče.

Večji prtljažnik in več prostora za prevoz predmetov kot novi Scenic

Grand Scenic, ki je za 24 cm daljši od osnovnega Scenica, ponuja tudi večji prtljažnik in več prostora za prevoz predmetov. Ob najbolj nazaj pomaknjenih sedežih druge vrste ima prtljažnik različice s petimi sedeži prostornino 718 dm3 (po VDA, oziroma 765 litrov). S pomikom zadnjih sedežev naprej se prostornina poveča do 866 dm3 (po VDA). Grand Scenic ima tudi drsno prekrivalo prtljažnika.

Grand Scenic je trenutno vodilni v segmentu podaljšanih kompaktnih enoprostornikov tudi po prostornini odlagalnih mest, ki skupaj znaša 63 litrov.

Zadaj ima Novi Grand Scenic domiselni zložljivi mizici Easy Life, ki so posebej praktične za družinske poti. Ob postavitvi mizice se razkrije pritrdišče za tablične računalnike raznih velikosti. Ko je mizica zložena, ponuja majhno odlagališče za prenosni telefon, igralno konzolo ali barvice. Vtičnici USB na zadnji strani pomične konzole med prednjima sedežema omogočata dolgotrajno uporabo elektronskih naprav.

Obsežen nabor družinam namenjene opreme v Grand Scenicu zaokrožajo navojna senčila za potnike zadaj, ki so glede na različico že serijska ali na voljo za doplačilo.

Hybrid Assist na voljo tudi za Novi Grand Scenic

Grand Scenic je na voljo s petimi dizelskimi motorji, med katerimi je tudi elektrificirani dizelski pogonski sklop Hybrid Assist, in z dvema bencinskima motorjema. Tehnologija Hybrid Assist vključuje električni generator in akumulator z napetostjo 48 V deluje tako, da med upočasnjevanjem povrača energijo, vgrajeni elektromotor pa pomaga motorju z notranjim zgorevanjem med pospeševanji. Prednost tega sistema so boljša odzivnost in manjša poraba goriva.