Novi R18 predstavljen v mestnem središču Le Mansa

Avtomobilizem, Šport

Audi je včeraj 25. marca ob 13.15 uri s prav posebno predstavitvijo v Le Mansu razkril tehniko, inovacije in dizajn novega Audija R18 e-tron quattro.

Audi R18

Audi je včeraj 25. marca ob 13.15 uri s prav posebno predstavitvijo v Le Mansu razkril tehniko, inovacije in dizajn novega Audija R18 e-tron quattro. Rekordni zmagovalec Le Mansa Tom Kristensen je v spremstvu policije zapeljal dizelski hibridni športni avtomobil iz mestnega središča do dirkališča.

Z novim pravilnikom, pri katerem je v ospredju učinkovitost športnih prototipov, se za 24 ur Le Mansa in vzdržljivostni motošport letos začenja popolnoma novo obdobje,” je povedal Audijev direktor motošporta Dr. Wolfgang Ullrich. “Zato smo si za predstavi­tev končnega dizajna in informacij o tehniki novega Audija R18 e-tron quattro zamislili nekaj posebnega. Veseli nas, da sta avtomobilski klub Automobile Club de l’Ouest (ACO) in mesto Le Mans že od prvega trenutka podpirala našo zamisel in nam omogo­čila vožnjo po javnem mestnem prometu.”

Pierre Fillon, predsednik kluba ACO: “Zdi se nam izvrstno, da je Audi za kraj predstavitve novega R18 e-tron quattro izbral Le Mans – ne samo zaradi medijev, ampak tudi zaradi gledalcev, ki bodo novi športni avtomobil za dirko v Le Mansu prvi videli na trgu Place de Jacobins in med vožnjo na dirkališče. Hkrati Audi s tem obuja staro, že skoraj pozabljeno tradicijo naše dirke, da se vozniki s svojimi dirkalniki sami pripeljejo v Le Mans.

Audi R18

Med 12.30 in 13.30 uro je šest voznikov, ki letos vozijo za Audi na svetovnem prvenstvu WEC, delilo avtograme pri tovornjaku Audi Sport Team Joest na trgu Place des Jacobins v središču mesta. Ob 13.30 uri se je Tom Kristensen z novim Audijem R18 e-tron quattro odpeljal na okoli 15 kilometrov dolgo pot po ulici Rue Wilbur Wright, avenijah Avenue Pierre Mendès France, Avenue du Général de Gaulle, Avenue Bollée, bulvarjih Boulevard Nicolas Cugnot, Boulevard Clémenceau, Boulevard Jean Moulin in aveniji Félix Geneslay do pozdravnega središča na dirkališču, kjer je Audi novinarjem in povabljenim gostom natančneje predstavil dizajn in tehniko športnega avtomobila LMP1.