Novi Nissan Note se že proizvaja

Aktualno

Nissanova naložba v vrednosti 125 milijonov £ v tovarno v Sunderlandu, ki je že pred tem bila največja britanska tovarna avtomobilov, bo s proizvodnjo novega Nissana Note še dodatno povečala obseg proizvodnje in zagotovila nepovratna sredstva v višini 9,3 milijona £ s strani sklada britanske vlade za regionalni razvoj.

Nissanova naložba v vrednosti 125 milijonov £ v tovarno v Sunderlandu, ki je že pred tem bila največja britanska tovarna avtomobilov, bo s proizvodnjo novega Nissana Note še dodatno povečala obseg proizvodnje in zagotovila nepovratna sredstva v višini 9,3 milijona £ s strani sklada britanske vlade za regionalni razvoj. 

Uraden začetek proizvodnje bodo obeležili s slavjem na 2. proizvodni liniji tovarne v Sunderlandu, ki se ga bosta udeležila John Martin, Nissanov višji podpredsednik za proizvodnjo, nabavo in upravljanje dobavne verige v Evropi, in britanski minister za gospodarstvo Michael Fallon.

nissan note proizvodnja 2013Oblika in tehnologija novega Nissana Note sta že vzbudili pozornost strank, pri čemer so Nissanovi pooblaščeni koncesionarji po Evropi od začetka zbiranja prednaročil v juliju že prejeli 14.000 naročil. Novi Note je poleg montaže vozil v Nissanovi tovarni v Sunderlandu in v okviru njene dobavne verige prinesel nove naloge s področja proizvodnje osi, odlivanja glav motorjev, strojne proizvodnje odmičnih gredi in sestavljanja motorjev. Nadgrajeni nov model Nissana Note je skupno zagotovil več kot 2000 novih delovnih mest v britanski avtomobilski industriji, vključno s 400 zaposlenimi v Nissanovi tovarni v Sunderlandu, s čimer je število delovnih mest v Združenem kraljestvu, ki so povezana z Nissanom, naraslo na več kot 35.000. 

Gospodarski minister Michael Fallon je dejal: „Nissanova naložba za proizvodnjo novega Nissana Note v vrhunski tovarni v Sunderlandu je plod sodelovanja vlade in gospodarstva. Zagotavlja zelo dobrodošlo okrepitev Nissanove izjemne delovne sile ter okrepitev gospodarstva v severovzhodnem delu Združenega kraljestva in v celotni državi. Naša strategija za avtomobilsko industrijo ob sodelovanju s panogo določa, kako zagotoviti dolgoročno prihodnost panoge kot zgodbe o uspehu v Združenem kraljestvu s povečanjem svojega deleža v vrednosti verigi in si tako zagotoviti prednost na področju raziskav in razvoja vozil prihodnosti.“

Novi Nissan Note, ki je bil zasnovan tako, da v celoti zadosti zahtevam kupcev vozil segmenta B, je rezultat obsežnega razvoja evropskega trga, prilagojenega evropskim kupcem. Novi Nissan Note je ob zaključku inženirskega dela in razvoja v Nissanovih evropskih tehničnih centrih (NTCE) v Združenem kraljestvu in Španiji zasnovan tako, da v celoti zadosti zahtevam današnjih kupcev manjših vozil.

Novi Note prav tako nadaljuje s tradicijo predstavitve drzne oblike in vznemirljivih novih tehnologij na novem segmentu tržišča. Kupce bo navdihnil s celotno paleto inovativnih lastnosti, ki so pomembne in uporabne pri vsakodnevni vožnji.

Novi Note naznanja začetek Nissanove najuspešnejše predstavitve novega modela v Evropi, kar vodi k cilju podjetja, da postane vodilni azijski proizvajalec avtomobilov v Evropi. Ker zasnova, inženiring in proizvodnja vozil potekajo v Evropi, je več kot 80 % Nissanovih vozil, ki so prodana v Evropi, tudi proizvedenih v Evropi.