MOS: Indijci se vračajo zaradi lege

Aktualno

Med skupinskimi predstavitvami tujih podjetnikov na MOS letos najdemo tudi Indijce. Že petič so na MOS, predstavljajo se v okviru indijskega veleposlaništva.

Med skupinskimi predstavitvami tujih podjetnikov na MOS letos najdemo tudi Indijce. Že petič so na MOS, predstavljajo se v okviru indijskega veleposlaništva. Vedno znova se vračajo, ker njihova podjetja prav tukaj sklenejo številne posle s kolegi iz drugih evropskih držav. Podjetnik R. Elangovan denimo pove, da je lani in letos ravno na MOS navezal pomemben posel s francoskim podjetjem. Indijci obljubljajo, da se naslednje leto vrnejo, a še v večjem številu.

2451-tata Nano 2009Na 46. MOS se predstavlja 13 podjetij iz najrazličnejših panog, od avtomobilske industrije do ročno narejenih izdelkov. Sejma se udeležujejo zaradi strateške lege naše države, kar na MOS potrjuje tudi zanimanje podjetnikov iz drugih evropskih držav za njihove izdelke. »Tu nas obiščejo Francozi, Nemci, ne zgolj domačini. Zadovoljni smo z odzivom in naslednje leto se zagotovo vrnemo,« je navdušen H. Saini iz združenja majhnih industrijskih podjetij Indije. Zaradi dobrih odzivov tujih gospodarstvenikov si želijo, da bi svojo predstavitev naslednje leto razširili. »Razmišljamo o veliki predstavitvi na 47. MOS. To bomo predlagali svojim nadrejenim in nadejam se pozitivnega odgovora,« je še dejal H. Saini. Tudi indijska ambasada v Sloveniji naj bi si prizadevala, da bi Indija postala država partnerica družbi Celjski sejem pri organizaciji MOS naslednje leto.

Indijci upajo, da bodo naslednje leto v Slovenijo prišli že nekoliko prej, da bi se lahko na sejmu predstavili še bolj organizirano. Želijo si organizacije poslovnih srečanj, ki bi še povečala njihove možnosti za sklepanje poslov.