Novi Golf Sportsvan prejel nagrado "autonis"

Zanimivosti

Bralci revije Auto motor und sport so na letošnjem izboru za nagrado “autonis” za najboljšo oblikovalsko novost leta 2014 izbrali Golf Sportsvan. Vsestranski model, ki so ga v Nemčiji začeli prodajati konec meseca maja, je premagal tekmece v kategoriji kompaktnih enopros­torcev. Nagrado za Golf Sportsvan je v Stuttgartu prevzel Oliver Stefani, vodja zunanjega oblikovanja pri Volkswagnu. […]

Bralci revije Auto motor und sport so na letošnjem izboru za nagrado “autonis” za najboljšo oblikovalsko novost leta 2014 izbrali Golf Sportsvan. Vsestranski model, ki so ga v Nemčiji začeli prodajati konec meseca maja, je premagal tekmece v kategoriji kompaktnih enopros­torcev.

Nagrado za Golf Sportsvan je v Stuttgartu prevzel Oliver Stefani, vodja zunanjega oblikovanja pri Volkswagnu. “Rezultat izbora bralcev kaže, da Golf Sportsvan ne prepriča samo s prostorsko zasnovo, temveč lahko s športnimi proporcionalnimi razmerji nastopa tudi kot privlačen in eleganten avto. S suvereno zunanjo podobo bo Golf Sportsvan vtisnil pečat razredu kompaktnih enoprostorcev,” je povedal Stefani.

Golf Sportsvan je vsestranski predstavnik aktualne palete modelov Golf. Posebni slog Golfa Sportsvan gre pripisati oblikovalskim elementom, kot so zelo dolga grafika stranskih stekel z dvema dodatnima oknoma ter ostro zarisana karakterna linija z izjemno natančno integriranimi in posebej za Golf Sportsvan zasnovanimi vratnimi kljukami.

golf_large

Na izboru za nagrado “autonis” revije auto motor und sport ocenjujejo dizajn modelov, ki so bili na novo predstavljeni v zadnjih dvanajstih mesecih – vendar pa ocen ne podeljuje uredništvo, temveč bralci. Letos je pri izboru sodelovalo več kot 17.000 bralcev revije auto motor und sport. Ocenjevali so izključno na podlagi vizualnih kriterijev, pri čemer so bralci za dizajn lahko podeljevali plus in tudi minus točke.